Зарадвай дете от дом с подарък за Коледа

Зарадвай дете от дом с подарък за Коледа

Клуб "Заразно добро", 2 СУ "Професор Никола Маринов", Търговище
Мисията е от 10 декември 2020 до 21 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Когато чуем декември се сещаме за празничният дух, семейният уют, подаръците, усмивките и щастливите мигове. Всеки усеща топлината на предстоящите празници и се подготвя за тях с пълна сила. За жалост обаче не всички могат да усетят пълнотата на този празничен дух и за това, ние от Доброволчески клуб "Заразно добро" от II СУ "Проф.Никола Маринов"решихме да зарадваме децата от ЦНСТДУ (Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания) в гр.Търговище с малко празнични подаръци! С помощта на нашия координатор г-жа Славка Георгиева и Директорър на дома Диана Маринова, ние успяхме да получим усмивките на няколко дечица. За тази задача бяха нужни упоритост, организация и търпение, но ние успяхме да се справим с нея и се надяваме за напред да продължаваме да носим повече усмивки!

По Коледа стават чудеса, когато ние повярваме в тях!
❄️Весели празници! ❄️

Какво?

Инициативата на тази мисия е да помогнем на децата от ЦНСТДУ в гр.Търговище да получат една специална Коледа. С нашият доброволченски клуб "Заразно добро" зарадвахме децата с коледни подаръци - хранителни продукти, материали за рисуване, ръчно изработени картички. Идеята се роди поради причината, че идваха много празници и осъзнахме, че не всеки може да си позволи да има семейния уют и коледния дух по това време, за това се опитахме да допринесем на децата малко от това.

Кога?

Започнахме да работим по мисията от 10-11.12.2020г. и успяхме да я приключим на 21.12.2020г., като децата получиха своите подаръци на следващият ден. 

Къде?

Предадохме нашите подаръци към децата в ЦНСТДУ в гр. Търговище, като дадохме всичко нужно на директора на дома и спазвахме нужните предпазни мерки (маски, дистанция, ръкавици).

Нужна екипировка?

Използвахме предпазни мерки (ръкавици, маска,дистанция) и опаковахме подаръците, така че да са доставени в добро състояние.

Защо?

Всички се нуждаем от любов и за това трябва да се опитаме да даваме от нея на тези, които нямат. Нека даряваме средства за децата и младежи от домовете, за да не се чувстват сами в този свят, особено по това време от годината. Всеки е достатъчно добър, за да получи любов. Нека бъдем добри не само по Коледа! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Клубът ни набира нови членове и ако някой желае да се присъедини може да се свърже с нас чрез следните линкове:
•Страница на клуба във Facebook (относно за инициативи) ТУК .
•Група на клуба във Facebook (в нея са членовете на клуба, обсъждат се инициативи, идеи и тн.) ТУК .
Всеки, които желае да разпространява доброто с нас, е добре дошъл! 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!