Зарадвай дете, бягащо от войната с нов или добре запазен подарък за 1 юни

Зарадвай дете, бягащо от войната с нов или добре запазен подарък за 1 юни

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е на 31 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По случай месеца на писмеността и предстоящия ден на детето, доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" решиха да се включат в инициатива, публикувана в сайта на TimeHeroes, която цели да зарадва деца на семейства, бягащи от войната с нов или добре запазен подарък за 1-ви юни.

Младежите от клуба на "НПМГ подава ръка" решиха да подарят книжки, с които децата да се образоват и да научат нещо ново.

За да се осъществи мисията учениците събраха книги и ги подготвиха за дарението.

По този начин младежите от Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" успяха да зарадват множество дечица и да ги пренесат в един приказен свят по случай предстоящия празник.

Какво?

Децата, принудени да напуснат дома си, са деца като всички останали: те също опознават света, обичат да си играят, любопитни са. Това обаче, което ги различава, е, че семействата им често нямат възможност да им купят играчки или е трябвало да ги оставят у дома, защото се е наложило багажът им да включва само най-важни предмети, свързани с тяхното физическо оцеляване.

Много от тези семейства са намерили убежище в България, а от Съвета на жените бежанки в България вече над 20 години са тяхна истинска опора в процеса на адаптация и интеграция в нашата страна.

Ето защо днес екипът на организацията фокусира усилията си към това да зарадва 200 деца от 0 до 18 години, пристигнали тук от Украйна, Сирия, Афганистан, Ирак, Иран и други държави, като с твоя помощ им подари играчки за 1 юни, с които да превърне Деня на детето в истински празник.

Харесай си нещо от списъка и го изпрати нататък:

  • кукли;
  • конструктори;
  • образователни игри (включително за учене на българската азбука);
  • приспособления за игра на открито – комплекти за федербал, за пинг-понг; топки;
  • карти;
  • книжки;
  • друго по твое усмотрение.

Важно! Организаторите молят да изпращаш само нови или добре запазени играчки без видими следи от употреба.

Доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” ще подкрепят инициативата, като дарят детски книжки, с които да зарадват децата на празника.

Кога?

Кампанията е активна до 31 май.

Къде?

Дарения се събират от организатора в София, като можеш да предадеш пакет лично или с пратка по куриер за своя сметка.

Нужна екипировка?

Подаръците, които искаш да дариш за инициативата.

Защо?

Защото всяко дете заслужава да получи радост и подарък по случай 1-ви юни -> деня на детето!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат се включат в инициативата през сайта на TimeHeroes или да се свържат с организаторите от отбора на "НПМГ подава ръка".

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!