Зарадвай децата от Кризистния център в гр. Драгоман

Зарадвай децата от Кризистния център в гр. Драгоман

Клуб "Средногорски герои", СУ "Св. Паисий Хилендарски", Златица
Мисията е от 17 December 2023 до 23 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Декември е специален месец за всеки един от нас. Той се различава от останалите и е чакан с нетърпение от малки и големи през цялата година. Той е изпълнен с празници, посветени на семейството. По Коледа създаваме прекрасни спомени и с помощта на семействата си устройваме уют, който никъде другаде не можем да намерим. Очакваме своите коледни подаръци и празнични трапези, отрупани с домашни гозби. И всички хора по света са щастливи. Нали?! Това твърдение вярно ли е? Или само ние така се самозалъгваме?!

Ние хората обичаме да си затваряме очите за чуждите неволи. През такива неволи преминават хора, принудени да се сблъскат със суровите изпитания на тежкия живот. Децата изоставени от родителите си или тези, които са отнети от семействата си заради неподходяща семейна среда, преминават през нещо толкова тежко, което никой не заслужава да изживее - особено на тази крехка възраст. С едно щракване на пръсти животът ти се преобръща. Да останеш сам самичък в живота! Да попаднеш на ново място, при деца, с които са си толкова близки, заради това, че са приятели по съдба и в същото време са толкова далеч един от друг, непознати са, чужди са си…

Ние, клуб "Средногорски герои", решихме да зарадваме тези деца. Да призовем усмивката на лицата им. Организирахме събиране на играчки и книги. Минахме през всички класове и обявихме инициативата си. Поставихме кутии на двата входа на училището. Направихме плакати, с които обозначихме кои кутии са за книги и кои за играчки, и големи плакати, с които още веднъж напомнихме за каузата си. В рамките на пет дни събрахме безброй играчки и книги. Те ще бъдат дарени лично в Кризистен център в град Драгоман. Някои от играчките ще дарим и на деца в нужда от нашето училище.

Какво?

Ние, доброволците от клуб "Средногорски герои", решихме да зарадваме  децата, които няма да получат подаръци за Коледа, защото са сами. Решихме да призовем усмивката на лицата им. Организирахме събиране на играчки и книги. Минахме през всички класове и обявихме инициативата си. Поставихме кутии на двата входа на училището. Направихме плакати, с които обозначихме кои кутии са за книги и кои за играчки, и големи плакати, с които още веднъж напомнихме за каузата си. 

Кога?

8:00 ч. на 17 декември 2023 до 17:00 ч. на 23 декември 2023 г.

Къде?

Инициативата се организира в СУ "Св. Паисий Хилендарски" гр. Златица, след което се организира транспорт с помощта на Община Зллатица до Кризистния център в гр. Драгоман.

Нужна екипировка?

Необходимите материали са осигурени от доброволците и училището.

Защо?

Искаме колкото се може повече деца да бъдат щастливи и да получат така желаните Коледни подаръци.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Обърнете се към координаторите на клуба или към представителите на УС.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!