Зарадвай децата от група "Теменужка" и зареди хранилките за птици по повод Европейски дни на птиците

Зарадвай децата от група "Теменужка" и зареди хранилките за птици по повод Европейски дни на птиците

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 6 October 2023 до 6 November 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Много са дните за чествания тази седмица и всеки от тези дни заслужава да бъде отбелязан по някаквъв начин. Ден за защита на животните случихме в часовете по ЗИ на 4 октомври, като изгледахме образователни видеоматериали за защитените животни. Покъртителни гледки на нечовешко отношение към тях разстроиха доброволците. Сълзи се стичаха от очите на децата, защото всяко от тях вече бе преживяло загуба на домашен любимец. Чудех се дали изобщо да споделя това, но в крайна сметка реших да го направя. Убедена съм, че измежду тези деца няма лош човек и всеки от тях ще се грижи и защитава животните.

Ден на усмивката отбелязахме със щафетни игри в едно с Ден на спорта в училище. В отделен разказ може да прочетете повече...

Европейски дни на птиците решихме да отбележим, заедно с малките ни приятели от група „Теменужка“ към Детския център в училище. В следобедните часове по ЗИ, около 16:35 отидохме при тях, за да им разкажем защо е важно да поставяме и зареждаме със семена къщичките и хранилките за птици. Преди това надухме балони и изработихме стикери усмивки, които подарихме на децата. Заедно излязохме при къщичките- хранилки във вътрешния двор и поставихме семенцата. Моменти от мисията запечатахме в снимки.

Какво?

В първата седмица на октомври са Ден за защита на животните, Ден на усмивката и Европейски дни на птиците. В тази връзка решихме, че ще е хубаво да направим добро. През изминалата година изработихме къщички и хранилки за птички, които зареждаме със семена през зимните месеци. Ще го направим и тази година, но ще зарадваме децата от група „Теменужка“ като ги поканим да се присъединят.


Кога?

6 октомври 2023г.  16:35 - 17:15 ч.

Къде?

В СУ "Неофит Бозвели" - Варна

Нужна екипировка?

Желаещите да носят семенца, балони и да се заредят с усмивки и добро настроение.

Защо?

Европейски дни на птиците отбележи!

Храна за птичките осигури и семенца в училище донеси!

Децата от група "Теменужка" зарадвай ти и в мисията ги включи!


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Мисията е вътрешна.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!