Зарадвай децата от ДГ "Преспа" по повод Баба Марта

Зарадвай децата от ДГ "Преспа" по повод Баба Марта

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 23 February 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 23.02 отново се срещнахме с дечицата от детска градина "Преспа", които вече нямаха търпение да ни видят. В 15 часа групата ни пристигна, за да изненада сладурите от 3. и 4. група, излизащи на двора с една забавна задача. Тъй като 1. март наближаваше, решихме да изработим с тях мартенички и картички, върху които апликираха цветни помпони и залепиха бели и червени кончета. Както винаги ни впечатли тяхната креативност и уменията им. Те се справиха с изрязването, лепенето, усукването на конците и рисуването по картичките без проблем. Но всички знаем, че децата обожават да играят, затова останахме с тях на двора да играем на различни игри. Тези енергични хлапета танцуваха, гониха се, криеха се, играха на "кралице, кралице" и куп други измислени от тях игри. Беше изключително забавно да върнем детското в себе си и да си припомним колко зареждаща е една игра на "кобра с кобра" например. Едновременно с това виждахме, че децата сияят от радост и превръщаме деня им в по-цветен и разнообразен, което ни направи много щастливи и искащи време заедно.

Какво?

Ще изработваме мартенички с децата от детската градина и ще им помогнем с усвояването на нови и полезни умения.

Кога?

На 23.02.23г. от 15:30 до 17:00ч.

Къде?

На ул. „Преспа“ 3, София център, София.

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

С посещението си ще разнообразим ежедневието на децата, ще ги забавляваме и ще им помогнем с изработването на мартенички за предстоящия празник.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!