Зарадвай деца от бедни семейства с дрехи и обувки

Зарадвай деца от бедни семейства с дрехи и обувки

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 декември 2021 до 24 декември 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През миналата година се запознахме с проблемите на деца от ОУ "Алеко Константинов" гр. Червен бряг. Тогава успяхме да им помогнем като събрахме дрехи и обувки за тях. Знаем, че направено еднократно това дело няма да реши проблемите и за това в навечерието на Коледа обединихме усилия и отново успяхме да съберем топли дрехи и обувки за децата от най-бедните семейства. Надяваме се да сме помогнали поне малко, а усмивките на децата  и добрите думи са най-голямата награда за нас.


Какво?

В ОУ "Алеко Константинов" се обучават деца от много бедни семейства. Учителите полагат огромни усилия да осигурят на децата всичко необходимо, за да се чувстват те добре в клас и да посещават училище редовно. За съжаление обаче финансовото състояние на семействата не им позволява да осигурят на децата някои базови неща, с които те да се чувстват пълноценно в класната стая - от топли дрехи до обувки и някои основни учебни пособия. Това е причината отново да подкрепим инициативата на учителите от училището и да помогнем с каквото можем, за да запълним тези липси в гардероба и раницата им. 

Кога?

Oт 1 до 24 декември 2021 г.

Къде?

СУ "Алеко Константинов".

Нужна екипировка?

Може да донесеш нещо от следния списък:

- нови или запазени обувки;

- запазени дрехи за деца.

Защо?

Макар на пръв поглед да няма пряка връзка между двете, всъщност външни фактори като материални лишения пряко влияят върху това дали някое дете ще продължи образованието си. Ако се включиш, ще помогнеш на един ученик да се задържи в класната стая, което не бива да е лукс, а негово основно право. 


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!