Запознай по-малките ученици с доброволчеството и ги запали да се включат в клуба ти

Запознай по-малките ученици с доброволчеството и ги запали да се включат в клуба ти

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 4 декември 2020 до 5 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод 5.12. - Международен ден на доброволците, клуб "Усмивка" подготви и осъществи представяне на доброволчеството и нашият клуб пред по-малките ученици от пети и шести клас. За агитация използвахме видео урока по доброволчество на Timeheroes и Уча се и два видеоклипа, подготвени от самите доброволци. Първият представяше различни осъществени мисии със снимки, а вторият - самите доброволци с тяхната история. Последният видеоклип също съдържаше послания какво е да бъдеш доброволец и защо си заслужава да се запишеш в клуба. Филмът и видеоклиповете бяха представени от учителите ЦДО пред петите и шестите класове и споделени в техните месинджър групи. Резултатът - имаме десет нови кандидат - доброволци, пет от пети и пет от шести клас. Предстои да се свържем с тях и да ги поканим за участие в някоя от следващите ни мисии. Предпочитаме това да стане, когато се върнем в училище за присъствено обучение.

Какво?

По повод Международния ден на доброволците - 5.12., решихме да проведем една мисия, с която да запознаем по-малките ученици от V и VІ клас с доброволчеството и нашия клуб "Усмивка", като да ги поканим да попълнят нашите редици. След като обсъдихме инициативата в групата, взехме решение с помощта на снимки да подготвим видеоклип, който представя нашата работа и още един, в който доброволците ще се представят и завършват с послание: какво е доброволчеството и какво означава да си доброволец. Подготвените видеоклипове заедно с линк към видеоклипа на Timeheroes и Уча. се изпратихме на учителите ЦДО на двата класа. На 4.12. в следобедните часове клиповете ще бъдат излъчени във виртуалните стаи и желаещите да се запишат в клуба ще подадат имената си до своя учител. Агитацията ще продължи и на 5.12. с информация за Деня на доброволците, споделена във Фейсбук и групите на петокласниците и шестокласниците.

Кога?

04.12. 15-15,30 часа

Къде?

Не.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Да си доброволец е кауза. Да се раздаваш без да очакваш нищо в замяна е за хората с добри сърца. Но да си доброволец - това е и работа, и свободно време. Всички имаме нужда от почивка понякога. Затова ни трябват нови, млади и енергични доброволци, които ще поемат щафетата от нас и ще продължат нататък. Нека се погрижим за нашата бъдеща смяна!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!