Запали пламъка на родолюбието и патриотизма като създадеш кампания по случай Националния празник на България

Запали пламъка на родолюбието и патриотизма като създадеш кампания по случай Националния празник на България

Клуб "Добряци", СУ "Св. Климент Охридски", Аксаково
Мисията е от 2 March 2023 до 3 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Един ден преди Националния празник добряците посетиха всеки клас в училището и на информационния кът в класните стаи закачиха изработения от тях плакат. Учениците веднага проявиха интерес към QR-кода на плаката и от телефоните започна да звучи една от най-отличаващите се патриотични песни “Боят настана!”. На учениците раздадоха брошури, изработени от Народно читалище “Стара Варна” със специална подкрепа на Гражданско сдружение “Нова светлина”-Варна. Брошурата е с информация за текста и мелодията на химна на Република България.

В деня на националния празник най-големите ни доброволци раздаваха брошури на площада, поднесоха цветя на паметника на загиналите за Свободата на България и се включиха в пъстрото празнично хоро.


Какво?

В този наситен с прекрасни празници месец няма как да пропуснем и националния празник на нашата родина - 3 март. Още в края на февруари добряците се събраха за пореден път да обсъдят идеите за следващи мисии. Този път на фокус беше 3. март. Децата предложиха да направим плакати, които да закачим във всяка класна стая в училището. Като поздрав за плаката избраха да сложим хубавото българско стихотворение “Аз съм българче!”. Специално за празника беше изработен QR-код с музикален поздрав. Песента “Боят настана!” ще прозвучи за всеки, който сканира кода. За да повдигнем духа и родолюбието, поставихме трикольорна лента върху всеки плакат. След като взеха решение как да отбележат празника учениците си разпределиха задачите и започнаха работа.


Кога?

От 2 до 3 март 2023 г.

Къде?

На 2 март - в училището.

На 3 март - на Центъра на град Аксаково.

Нужна екипировка?

Всичко е предварително подготвено.

Защо?

Ако има празник, който заслужава да се празнува, това е Трети март. Не бива да има и колебание за това, че всеки един от нас трябва да отдаде нужната почит и уважение към саможертвата на героите, паднали за свободата на България.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с координаторите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!