Замеси се с нашата кауза - никой не е по-голям от хляба!

Замеси се с нашата кауза - никой не е по-голям от хляба!

Клуб "КЛИМЕНТ - доброволци", ОУ "Свети Климент Охридски", Хасково
Мисията е от 9 ноември 2020 до 25 ноември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Учениците на Климент с благотворителна мисия за своя патронен празник - Замеси се с нашата кауза - никой не е по-голям от хляба!

Учениците от Клуб " Климент Доброволци" и 7 В клас организираха поредица от благотворителни работилници под надслов „Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда!“ В три определени за целта дни 09.11., 16.11. и 25.11.2020г. децата се учиха да приготвят хляб като преминаваха през всички стъпки на познанието - от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на квасът, наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници бяха предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев.

В мисията на децата се замесиха пекарна „Хрупкава коричка“ и ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ – ОБЩИНА ХАСКОВО. С тяхната подкрепа децата на Климент даряват хляб за 150 човека ползватели на услугата на социалния патронаж. Климентовци ще раздадат от своя хляб и на още 60 човека чрез добрината „висящ хляб“ в три хранителни магазина на територията на град Хасково. 25 ноември е денят на Св. Климент Охридски - нека в този ден покажем, че хлябът има силата да носи мир, добруване и разбирателство, преодолявайки разединението, бедността и насилието. Кое е това, пред което всички сме равни? Какво може да ни направи единни? Каква е рецептата за разбирателство и щастие? Хляба е метафора на обществото, в което живеем - топлина, общност, духовно възраждане.

Антоан дьо Сент-Екзюпери казва - "Научили сме се да виждаме в хляба начин за създаване на общност между хората - ароматът на споделения хляб няма равен на себе си."

https://www.haskovo.net/news/505307/sedmoklasnitsi-ot-uchilishte-kliment-s-aktsiya-za-bednite-i-samotni-hora?fbclid=IwAR1Ff_HvfabdYz4MlY6sPrcOW7VNpuk8YVP_-mfhkLm-oQOUMiv-4RtlLvc

Какво?

Учениците от Клуб " Климент Доброволци" организират поредица от благотворителни работилници. Замесете се с нашата кауза за раздаване на хляб на хора в нужда! В три определени за целта дни ще се научим да приготвяме хляб като преминаваме през всички стъпки на познанието - от уроците на житото, магията на брашното, сплотяващата сила на квасът, наричането за добруване до топлината и притегателната сила на споделянето на трапезата. По време на благотворителните работилници ще бъдат предлагани ръчно изработени картички на стойност 1 лев. , със събраните средства ще бъде закупен хляб, който на 25 ноември ще бъде дарен на нуждаещи се хора. 25 ноември е денят на Св. Климент Охридски - нека в този ден покажем, че хлябът има силата да носи мир, добруване и разбирателство, преодолявайки разединението, бедността и насилието.

Кога?

Ще се проведе на 09.11., 16.11. и 25.11.2020г. от 13:00 до 16:00 часа

Къде?

ОУ"Свети Климент Охридски" град Хасково- трапезария, приземен етаж.

Нужна екипировка?

Носете престилки, усмивки, позитивно настроение, за да омесим доброто и го предадем на повече човеци! Осигурени са брашно, мая, квас, вода, захар, сол. Осигурени са дезинфектанти и маски за лице.

Защо?

Кое е това, пред което всички сме равни? Какво може да ни направи единни? Каква е рецептата за разбирателство и щастие? Хляба е метафора на обществото, в което живеем - топлина, общност, духовно възраждане.

Антоан дьо Сент-Екзюпери казва - "Научили сме се да виждаме в хляба начин за създаване на общност между хората - ароматът на споделения хляб няма равен на себе си."

Тези, които не могат да се включат в благотворителните работилници имат възможност да се включат в инициативата като закупят ръчно изработена картичка на стойност 1 лев и с този си жест ще дарят един хляб на човек в нужда.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

може да изпратите съобщение на страницата на училището https://www.facebook.com/OU.SV.KLIMENT.HASKOVO

свържи се със Сесилия 6 Б клас, Златимира 6 В клас, Ана БаждарвановаСпечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!