Влез в обувките на другия като участваш в ролева игра, с която да изпиташ емоциите на хората в различни части от обществото

Влез в обувките на другия като участваш в ролева игра, с която да изпиташ емоциите на хората в различни части от обществото

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е на 29 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Да бъдат толерантни помежду си и да уважават различните е водеща идея във взаимоотношенията за учениците от ПГИ “Алеко Константинов”. Алековци са убедени, че са част от световната общност, която споделя един от най-хуманните принципи на човешките взаимоотношения – толерантността. Тази година те акцентираха върху взаимоотношенията в мултикултурна среда. За целта организираха кръгла маса. Доброволците бяха облечени в носии на различните етноси в България. Те се включиха в ролева игра, в която представиха роли на различните в обществото, съпреживявайки техните чувства и емоции.

Какво?

Да бъдат толерантни помежду си и да уважават различните е водеща идея във взаимоотношенията на учениците от ПГИ “Алеко Константинов”. Алековци са част от общността, която споделя един от най-важните принципи на човешките взаимоотношения – толерантността. Тази година те акцентираха върху взаимоотношенията в мултикултурна среда. За целта организираха кръгла маса. Доброволците бяха облечени в носии на различните етноси в България. Те се включиха в ролева игра, в която представиха роли на различните в обществото, съпреживявайки техните чувства и емоции.


Кога?

29.11-29.11.2022 г. - от 11.45 до 12.25 ч.

Къде?

В ПГИ "Алеко Константинов" - Кърджали.

Нужна екипировка?

Не е нужно.

Защо?

Множество примери от историята ни учат как там където не е замесена политиката, хора от различни етноси, религия, социален статус, живеят врата до врата и най-вече – живеят заедно. Заедно отбелязват празниците си, уважават традициите си и не на последно място – с поведението си показват, че останалите са също толкова важни, колкото и най-близките им. Нека виждаме и приемаме човека срещу нас – точно такъв, какъвто е. Защото не всички сме еднакви, но всички сме равни. И всички споделяме един общ дом – ЗЕМЯТА.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете с Филиз Мустафа.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!