Включи в кампанията "Книги за смет"

Включи в кампанията "Книги за смет"

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 28 May 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Отделни членове на Кошера на доброто се включиха в ежегодната кампания " Книги за смет". Заедно с родителите доброволците събираха пластмаса ,според указанията. Някои посетиха пункта във Велико Търново с родителите си, а други се довериха за предаването и на координатора.  Получихме своите награди книжки и доволни решихме да участваме и следващата година.

Какво?

Ежегодно се провежда кампания "Книги за смет" в областни градове. Тази година призоваваме учениците да се включат. На 28 май в мобилният пункт в гр. Велико Търново от 10.00 ч. ще започне кампанията, в която може да предадете своята пластмаса и да получите в замяна книга. Срещу всеки килограм получавате ваучер за книга. Някои от нас, доброволците, ще се включат за поредна година.

Кога?

28 май, от 10.00 до 13.00 ч. в гр. Велико Търново.

Къде?

В мобилния пункт гр. Велико Търново, паркинга на Kaufland, ул. Краков N 2 а.

Нужна екипировка?

Организаторите препоръчват на желаещите да се включат в „Книги за смет“ да носят пластмасата, изпразнена от съдържание, почистена и смачкана, за да заема по-малко място. Те припомнят, че сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди.

Защо?

С национално турне в 15 града „Книги за смет“ ще отбележи 10 години от своето първо издание. Това е една от най-мащабните екологични инициативи у нас, която поощрява едновременно рециклирането и четенето. Регламентът на „Книги за смет“ е добре познат – всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, ще получи в замяна книга по избор. След като миналата година тя се състоя в девет града, за своя десети рожден ден „Книги за смет“ ще посети общо 15.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакт: Илина Димитрова - poisonous_ivy@abv.bg 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!