Включи се във възстановяването на Алпинеума в двора на СУ "Васил Левски" във Вълчи дол

Включи се във възстановяването на Алпинеума в двора на СУ "Васил Левски" във Вълчи дол

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е на 19 октомври 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Алпинеумът бе създаден от ученици начален етап, участници в клуб "Екология" преди две години. Тези ученици са вече в прогимназиален етап, а клубът не съществува. Алпинеумът беше потънал в забрава и обрасъл с трева. Още преди първата официална среща на 12.10. и в неформални срещи в междучасията решихме, че трябва да го възстановим. Организацията не беше трудна. Определихме отговорници за инструментите и  закупуване на теменужки. И така на 19.10. в 14 часа  се събрахме, почистихме от тревата, прекопахме, засадихме и поляхме цветята. Окастрихме порасналата твърде много шипка и събрахме листата около алпинеума . Сега вече гледката е различна. Усмихнатите теменужки галят очите и топлят сърцето на минаващите през училищния двор. В инициативата участваха доброволци от VІІ,VІІІ и ХІ клас.

Какво?

Алпинеумът беше създаден от клуб "Екология" (ученици от начален етап) преди две години. Сега този клуб не съществува, а алпинеумът е потънал в забрава и обрасъл в трева. С доброволците от нашия клуб решихме да върнем неговата красота, като го почистим, прокопаем и засадим цветя.

Кога?

19.10.2020г. от 14 до 16 часа.

Къде?

В двора на СУ "Васил Левски", град Вълчи дол.

Нужна екипировка?

Работни дрехи, ръкавици, инструменти (мотики, лопати, кофи, метли, лейка).

Защо?

Спомняте ли си как изглеждаше Алпинеумът преди две години? А как изглежда сега? Можем ли да го направим отново красив и привлекателен? Да, разбира се. Остава само да го пожелаем и да се залавяме на работа.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Заповядайте при нас в уречения ден и час!


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!