Включи се във виртуален поздрав за хората с увреждания във Вълчи дол

Включи се във виртуален поздрав за хората с увреждания във Вълчи дол

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 2 декември 2020 до 10 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По традиция нашият клуб поздравява хората с увреждания по повод 3 декември - техният международен ден. Обикновено подготвяме поздравителна програма с танци и песни, както и поздравителен адрес и картички, изработени от доброволците. Тази година поздравът ни беше виртуален. Изпратихме поздравителни съобщения до всички инвалиди, които имат фейсбук профили. Освен това доброволците от клуб "Усмивка" подготвиха картички, поздравителен адрес и три видеоклипа с два народни и един модерен танц, които бяха предадени на г-жа Живка Станчева - координатор на Клуб на хората с увреждания "Надежда". Тя пое ангажимента при първи удобен случай да предаде поздравите на членовете на клуба. За съжаление не всички още са получили своите поздравителни картички. Причината е пандемията и ограничителните заповеди на здравния министър. Все пак получихме няколко снимки на хора, случайно минали през клуба, които са изгледали видеоклиповете и получили своите картички. Надяваме се всички да бъдат приятно изненадани макар и много по-късно след празника.

Какво?

Инициативата за поздрав на хората с увреждания в град Вълчи дол по повод техния международен ден беше замислена още в началото на учебната година.

Идеята беше доброволците да подготвят два народни танца и да поканим вокалната група на нашето училище, за да ги поздравим и с песни. Освен това по традиция им подаряваме картички и поздравителен адрес, изработени отново в клуба.

Поради ограничителната заповед на здравния министър и забраната на извънкласни дейности мисията ни отиваше на провал. Обсъдихме в групата какво може да се направи и решихме, че можем да ги поздравим виртуално.

С помощта на личните архиви на някои от доброволците открихме видеоклипове на два народни и един модерен танц (подготвени от тях по други поводи), които заедно с предварително изработените картички и поздравителен адрес предадохме на координатора на клуб "Надежда" (клуб на хората с увреждания във Вълчи дол) - Живка Станчева. Оставаме с надеждата, че времето и здравословното състояние на членовете на клуба ще позволят поздравът да стигне до тях. На самия ден, 3.12, изпратихме поздравителна картичка по месинджър отново до техния координатор, с молба да я споделя с всички свои приятели, членове на клуба. 

Кога?

2.12 до 10.12. във време удобно за срещи в клуба.

Къде?

Не е необходим.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Да поздравяваме хората с увреждания по повод техния международен ден стана традиция в нашия клуб. Нека отново ги изненадаме приятно, този път виртуално!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!