Включи се в щафетно четене на детската книжка "Аз съм Левски"

Включи се в щафетно четене на детската книжка "Аз съм Левски"

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 17 февруари 2021 до 18 февруари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По повод 19.02. 2021 г. - 148 години от обесването на Васил Левски и патронния празник на нашето училище доброволците от клуб "Усмивка" организираха и реализираха инициативата: Щафетно четене на детската книжка "Аз съм Левски" с по-малките ученици от втори и трети клас. Мисията се реализира на 17 и 18.02. от 14.30 , 15.00 часа в училищната библиотека. Поради ограничителните мерки, свързани с разпространението на Ковид 19, поканените деца и участниците - доброволци бяха по-малко на брой и разположени на разстояние едни от други. Всички бяха с лични предпазни средства. Щафетното четене не е нова инициатива за нашия клуб. В годините назад сме организирали много подобни мисии по различни поводи. Идеята е да представяме книжките от библиотеката на малките ученици и по този начин да ги мотивираме да четат повече в свободното си време. В същото време ние ги запознаваме с личности, събития или традиции, свързани с конкретния повод. В този случай, второкласниците и третокласниците се запознаха с живота, дейността и смелостта на Апостола на свободата, изправен пред турския съд. Щафетното четене помага на по-малките ученици да преодоляват притеснението си да четат пред публика, да обогатяват речника си с нови, непознати думи и подобряват техниката си на четене на непознат текст. Надяваме се, че сме ги завладели с прочетените откъси от книгата и сме ги мотивирали да я прочетат цялата, или най-малко да са разказали на своите съученици, какво ново са научили за този национален герой. 

Какво?

По повод 148 години от обесването на Васил Левски и патронния празник на нашето училище Доброволчески клуб "Усмивка" организира щафетно четене на детската книжка "Аз съм Левски" от Серафим Северняк с учениците от втори и трети клас.

Тази инициатива не е нова за доброволците. През годините много пъти сме организирали подобни мисии по различни поводи с идеята да запознаваме по-малките ученици с интересни детски книги в училищната библиотека, да ги мотивираме да отделят повече време на книгите, чрез които да откриват света около тях, да се учат да четат гладко и изразително пред публика, без да се притесняват. 

Кога?

На 17.02 и 18.02. от 15 часа в училищната библиотека на СУ "Васил Левски".


Къде?

В училищната библиотека на СУ "Васил Левски", град Вълчи дол.


Нужна екипировка?

Не.

Защо?

В последните години новите технологии чрез компютърните игри и социалните мрежи нахлуха в живота на малки и големи ученици и заеха почти изцяло тяхното свободно време. За книгите остана съвсем малко или почти никакво такова. Необходимо е да полагаме усилия, за да върнем децата отново към четенето на художествена литература, която ще им открие нови светове, ще подобри уменията им за четене с разбиране, ще обогати тяхната говорима и писмена реч и ще им подари букет от емоции, които ще помнят дълго време.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор на клуба.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!