Включи се в шарено предизвикателство

Включи се в шарено предизвикателство

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 14 March 2022 до 21 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Инициативата премина точно така, както я планувахме. седмица преди 21 март подготвихме представянето, презентацията и изтеглихме клипа. Момичетата, които участваха в танца избраха музиката " Седнало е Джоре дос... шарен чорап плете дос", измислиха хореографията и всеки ден след часовете се събираха да репетират. Останалите доброволци, изявили желание да участват помогнаха с изрязването на флаерите, подготвени за нашата публика. На 21.03. в 15 часа в Актовата зала на училището ни чакаха всички групи от ЦОУД (първи до шести клас) със своите учители. Най-напред думата взе координаторът на клуб "Усмивка", който представи мисията на доброволците, а именно да изграждат мост на толерантност към всички онези деца, които имат нужда от нашата помощ и припомни за инициативите с децата със СОП и с децата - бежанци. След това доброволката Енгюлер представи 21 март, като Световен ден на хората със Синдром на Даун и за традицията всички на този ден да обуват шарени чорапи в тяхна подкрепа. Тя продължи с информация за децата с тази диагноза, за това как те също имат нужда от любов и приятелство и защо ги наричат Слънчевите деца. Накрая им представи фондацията " Живот със Синдром на Даун" и нейният сайт, от където всеки, който пожелае може да си купи подарък с кауза - шарени чорапи, чаши, тетрадки или книжките, в които Крис разказва за своята сестричка Микаела (дете със Синдром на Даун). Ако направим това ние ще подкрепим децата, като им осигурим средства за множеството терапии, от които имат нужда. След това нашите зрители имаха възможност да изгледат видеоклип, подготвен от фондацията с известни хора, които изказват своята подкрепа към хората със Синдром на Даун. Нашето предизвикателство продължи с танца на шарените чорапки и раздаване на информационни флаери. Накрая всички доброволци се качиха на сцената само по шарени чорапи и потанцуваха Кан- Кан , като демонстрираха по този начин своята подкрепа. Те предизвикаха децата от публиката да си закупят шарени чорапи и да ни изпратят снимки, а следващата година да танцуват с нас на сцената. Това беше нашето шарено, но и много весело и емоционално предизвикателство, гарнирано с щипка толерантност към децата със Синдром на Даун.


Какво?

През месец ноември организирахме инициатива в подкрепа на децата със Синдром на Даун, като си закупихме шарени чорапки с кауза от сайта на фондация "Живот със Синдром на Даун". Още тогава си обещахме, че за 21 март - международният ден на хората със Синдром на Даун да направим информационна кампания сред учениците в нашето училище, за да им разкажем за тези деца и да им дадем идеи как да им помогнат. И ето вече сме в месец март. Разбира се, най-напред доброволците трябва да си намерят шарените чорапки, както и цветна тениска за деня на представянето. Ще подготвим представяне, в което ще разкажем първо за историята на 21 март като световен ден, после за самата диагноза, чрез разказа на Крис, братчето на Микаела ( дете със Синдром на Даун), на фона на презентация със снимки, ще пуснем и видеоклип с известни хора, подкрепящи децата със Синдром на Даун. Една част от доброволците ще подготвят танц на шарените чорапи, други ще раздават флаери с координати на фондацията. Нашата идея е отново да построим мост на толерантност между нас и различните от нас деца. Те съществуват и ние трябва да ги приемаме, без да ги сочим с пръст и без да им се присмиваме. Нещо повече - да им станем приятели. да ги дарим с внимание и любов, която те ще ни върнат в пъти повече, защото са Слънчевите деца.

Кога?

14 - 20 март - подготовка

21 март , 15-16 часа, представяне

Къде?

Актова зала на СУ "Васил Левски"

Нужна екипировка?

Да. Да бъдат облечени със цветни тениски и обути с шарени чорапи.

Защо?

Ние доброволците от клуб "Усмивка" имаме традиции в мисиите, свързани с децата, различни от нас и които се нуждаят от помощ, но също така и от разбиране и приятелско отношение. Този път посвещаваме време и усилия, за да запознаем учениците от нашето училище с децата със Синдром на Даун. Ако и ти искаш да помогнеш да изградим мост на толерантност към тези деца, заповядай при нас! Ще бъде весело. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!