Включи се в приготвянето на хранителни пакети за нуждаещи се хора

Включи се в приготвянето на хранителни пакети за нуждаещи се хора

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е на 15 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Днес помогнахме в кухнята към храм “Свети пророк Илия” в столичния квартал “Дружба 2”. Пристигнахме рано сутринта и започнахме работа. Всички бяхме с подходящи дрехи за кухнеска среда. Половината ни хора, включително аз, чистихме и рязахме следните продукти: моркови, домати и чушки. Останалите рязаха наденица, която разпределиха по пластмасови кутии, а после наслагаха хляб в 300 пликчета, които да се слагат в пакетите. Помогнахме за създаването на 8 огромни тенджери с боб с наденица. След като боба се свари и беше готов, помогнахме за изсипването му в пластмасовите кутии, в които по-рано позиционирахме наденицата, както и затварянето им. Подготвихме 300 торбички и участвахме в пълненето им с храна за нуждаещите. Слагахме една кутия боб с наденица, една порция хляб и предварително доставени постни сандвичи. Още преди да сме готови със всичките порции, се събра немалка тълпа пред църквата и организаторите решиха направо да започваме с раздаването, тъй като тези хора най-вероятно чакат трескаво всяка събота да дойде, за да се нахранят. Всички бяха много доволни. Казваха ни “Бог да те благослови”, “Господ здраве да ти дава”. Имаха искра в погледа - бяха истински благодарни. В този момент смятам, че немалко хора, включително и аз, си дадохме сметка, че трябва да сме по-благодарни за всичко, което имаме.

Какво?

Ще посетим църквата "Св. Пророк Илия", за да се включим в социална кухня за нуждаещи се и да подкрепим останалите доброволци с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се.

Кога?

Събота, 15.10.2022.

Къде?

Дружба 2, София.

Нужна екипировка?

Всякаква нужна екипировка (ръкавици, ножове, дъски и т.н.) ни е осигурена.

Защо?

Ще съдействаме с подготвянето на заготовки и направата на 300 пакета с храна за да помогнем на нуждаещите се.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържете се с Елена - 089 515 7282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!