Включи се в предпразнична информационна седмица в Instagram

Включи се в предпразнична информационна седмица в Instagram

Клуб "Агенти на Доброто", 18 СУ "Уилям Гладстон", София
Мисията е от 1 декември 2020 до 25 декември 2020
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Мисля, че тази мисия научи клуба ни на дисциплина и работа в екип повече, отколкото останалите ни мисии. Защо? Защото задачата на всеки участник беше лесна и това я направи лесна за подценяване. Това е мисията, в която срещнахме най-много трудности, защото беше изцяло дистанционна, изискваше много комуникация и организация. Горда съм да споделя, че въпреки някои затруднения се справихме с 25-те дена качвания. Беше си предизвикателство за клуба, но беше и доста сплотяващо. Надявам се с този разказ да споделим, че винаги се появяват трудности, но с добра комуникация, накрая всичко се оправя.

Целия процес беше много вълнуващ, защото дизайните са подготвени от всички 24 участници и това прави всеки пост уникален. Този месец споделихме доста неща и имахме възможност да достигнем до повече хора.  Беше изключително интересно за всички да мислим съдържание за качаванията и едновременно с това да осъществим още две мисии. Наистина агентите дадоха всичко от себе си този месец.

Макар това да не беше типична мисия, от клуба решихме, че е важно да използваме онлайн пространството, за да подтикнем хората към действие( Понеделниците с истории, Вторниците с предизвикателства и Средите с идеи за инициативи), да ги информираме ( Четвъртъците с постове за дадена "пипкава" тема) и да ги развеселим ( Петъците с куизове, Съботите с филмче и Неделите с творческа работа).

Какво?

Поради наскоро нарастналата популярност на клуба ни сред учениците, решихме да направим допълнителна Коледна мисия под формата на истории и публикации в Инстаграм профила ни, за да може да информираме хората за околната среда, инициативи в които могат да помогнат; да обърнем внимание на психическото здраве по време на празници; да предложим бюджетни и ръчно направени украса и подаръци, за да се ограничат разходите и излизането навън; мотивираме и подтикнем към действие хората;

Между 1 и 25 декември всеки ден качваме различни истории, а понеделник публикация. Всеки ден от седмицата е определен за дадена тема:

• Понеделник: Ден за мотивиращи истории

• Вторник: Ден за предизвикателства

• Сряда: Ден за идеи за инициативи

• Четвъртък: Ден за акцентиране върху дадена важна тема, т.нар. awareness ден

• Петък: Ден за въпроси и куизове

• Събота: Ден за филми

• Неделя: Ден за подаръци и украса


Кога?

1.12-25.12, всеки ден преди обяд

Къде?

В профила ни в Инстаграм

Нужна екипировка?

Телефон и вдъхновение :)

Защо?

Причината е подобна на тази за мисията ни с публикуване на книги в Инстаграм. Искаме нещата, които качваме да бъдат глътка свеж въздух сред негативните постове, а и да напомним на хората, че макар да са празници, не трябва да се чувстват насила коледна( Awareness day). Знаем, че профила ни се гледа от сравнително много души(най-вече наши връстници) и искаме да внесем малко разнообразие , в сравнение с типичните ни качвания. Постовете ни са комбинация от важна информация, интересни предложения и "предизвикателства", смятаме че за 30-те секунди, в които сторито ни се гледа, можем да подтикнем човек да изживее деня си различно от потпинцип- като помага и разнообразява.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Включете се като ни пишете по Инстаграм :@agentite18

ИЛИ

на имейл: agentinadobroto@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!