Включи се в почистване на складово помещение със захвърлени кукли и други аксесоари за куклен театър

Включи се в почистване на складово помещение със захвърлени кукли и други аксесоари за куклен театър

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е на 26 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Както вече споделихме по молба на управителя на Културен дом, град Вълчи дол г-жа Димитрова се включихме в почистване на складово помещение с цел реставрация на захвърлени там  кукли и аксесоари за куклен театър. За да стигнем обаче до тях, най-напред трябваше да изпразним в чували пръстта от декоративни саксии, тъй като те бяха а пътя към нашата цел - куклите. След това внимателно изкарахме и подредихме в друго помещение всичко, което намерихме там - кукли, къщички за приказката за трите прасенца, пеперуди на пръчки, една пушка, два музикални инструмента, чукче, букви, цифри и много други аксесоари. След това почистихме и подредихме вече празните саксии в складовото помещение. А чувалите с пръстта преместихме на друго място - по-подходящо за работа с нея. Както винаги завършихме с обща снимка.

Какво?

По молба на г-жа Гергана Димитрова, управител на Културен дом, град Вълчи дол доброволците от клуб "Усмивка" ще се включат в почистването на складово помещение със захвърлени в него кукли и други аксесоари от действащ преди много години куклен театър в читалището на града. Идеята на новия управител е да се почистят и реставрират с помощта на специалисти и да се използват в куклени представления в близкото бъдеще. А през изминалата учебна година, ние вече подготвихме и представихме куклен театър в детската градина и минахме през всички перипетии на намирането и създаването на декори и кукли за едно представление. За това без да се колебаем решихме да помогнем. Още повече, че именно г-жа Димитрова ни помогна с изкупуването на кашоните за мисията за самотните хора. И дори дари лични средства за същата тази инициатива. В екип с нея осъществихме още няколко успешни проекта, един от които беше обиколката на войнишките паметници в общината. Сега тя има нужда от помощ, а ние за това сме доброволци, за да помагаме на нуждаещите се.

Кога?

26.06.2023 г., 14.30 - 16.30 часа

Къде?

Вълчи дол, сградата на Културен дом

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

В далечното минало културата в града все пак е съществувала. Следи от нея има. Захвърлени и непотребни никому кукли и аксесоари за куклен театър. Можем ли да им вдъхнем нов живот? Можем ли да възкресим кукления театър в града? Да. Но преди това трябва да се поизцапаме, за да ги измъкнем от отдавна изоставено складово помещение. Ако това не ви притеснява , а идеята ви допада, елате в Културен дом, на 26.06 в 14,30 часа! Да поработим заедно за културата на града в бъдеще.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!