Включи се в почистване на градските паркове

Включи се в почистване на градските паркове

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 30 May 2023 до 5 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Инициативата беше планувана за месец април още в началото на учебната година. Успяхме да я осъществим на 05.06. в следобедните часове. Беше отлагана няколко пъти заради дъждовете и липсата на свободни доброволци през месеците април и май. На този ден, обаче времето беше с нас - слънчево и топло. Взехме чувалчетата и ръкавиците, вече закупени от ръководството на училището и започнахме с парка пред сградата на Община Вълчи дол, а после продължихме с парка на Младежкия дом, където беше доста по-замърсено. Обходихме, почистихме и изхвърлихме отпадъците в близките контейнери за боклук. Постарахме се да направим парковете по-приятно място за разходки и игри на малчуганите. С тази мисия приключваме доброволческата 2022/2023 година. Пожелаваме си до нови срещи през новата учебна година!

Какво?

Да направим пролетно почистване на градските паркове - една запланувана инициатива на клуб "Усмивка" за месец април по повод Деня на земята. Тя беше отложена поради лошото време и непрекъснатите дъждове, както и поради ангажираността на доброволците - първо в Деня на талантите в края на април, а после и в традиционния годишен концерт на 24 май - ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Идеята не е нова за клуба. Правили сме го и преди години, когато сме били в друг състав. Знаем от опит, че в градските паркове, където има детски кътове, обикновено е доста замърсено и неприятно за майките с деца, които ги посещават. Подготовката се състои в намирането на подходящ свободен ден, осигуряването на ръкавици и чувалчета и мотивацията на доброволци, които да се включат. След поредното заплануване за 30.05. и отново отлагане поради поройния дъжд, който си изсипа в този ден, инициативата се отложи с една седмица, за началото на месец юни. 

Кога?

05.06. - от 15 до 17 ч.

Къде?

В градските паркове на Вълчи дол.

Нужна екипировка?

Не. Необходимите материали са осигурени от ръководството на училището.

Защо?

Важно и здравословно е да живеем в по-чиста среда. И да се научим да я пазим чиста. А ако все пак някой преди нас я замърсил, да положим усилия да я почистим. И да заразим с примера си и други да го правят. Ако и вие желаете да се включите в поредната благородна мисия на клуб "Усмивка", заповядайте при нас! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!