Включи се в почистване и засаждане на дръвчета в училищния двор

Включи се в почистване и засаждане на дръвчета в училищния двор

Клуб "СуперЧетвъртокласници", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", Ловеч
Мисията е от 19 април 2021 до 22 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 22 април "Ден на Земята", децата и учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ловеч, засадиха двадесет и едно дървета в двора на училището. Видът "Церсис" беше подсигурен за засаждане от МКБППМН, а видовете бор, дъб и слива бяха осигурени от нашите приятели от Лайънс клуб - Диаманд - София. Няколко дни преди това, по време на Заниманията по нтереси и часа на класа, децата изработваха табла и постери посветени на Международния ден на Земята. 

Заредени с кофи и ръкавици, децата от първи клас почистиха двора от отпадъци.

Учениците от начален и прогимназиален етап подготвиха информационни табла, посветени на рециклирането, пестенето и преизползването - основните дейности в помощ на планетата Земя.

Какво?

По случай 22 април - Денят на Земята учениците от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" планираха няколко доброволчески дейности:

  • провеждането на информационна кампания за рециклирането, пестенето и преизползването - основните дейности за опазването на планетата Земя
  • засаждането на дръвчета в двора на училището
  • почистване на училищния двор

Кога?

  • провеждането на информационна кампания - седмицата 19.04 - 23.04
  • засаждането на дръвчета в двора на училището - 22.04
  • почистване на училищния двор - 22.04

Къде?

ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - град Ловеч.

Нужна екипировка?

  • дръвчета
  • ръкавици и кофи за отпадъци 
  • цветен картон, моливи, флумастери, хартия

Защо?

Земята е нашата планета - трябва да я пазим и обичаме. Нека научим най-малките и им дадем пример как трябва да се отнасяме към природата и нейните ресурси.


Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Ако искате да ни съдействате, свържете се с координатора на клуб "СуперЧетвъртокласници" - Весела Димитрова / https://www.facebook.com/vessyzvezdelinova/ /


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!