Включи се в организацията на пролетния панаир на книгата на НДК

Включи се в организацията на пролетния панаир на книгата на НДК

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е от 30 May 2023 до 1 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 30 и 31 май 2023 година бяхме доброволци на ежегодния Пролетен фестивал на книгата пред НДК. Имахме много работа за вършене понеже това бяха едни от първите дни на панаира. Шатрите бяха повече от 60 и ние трябваше да раздадем на всяка една от тях по няколко брошури, в които имаше карта на самото събитие и програма за него. Предишния ден никой не беше свършил тази работа, поради това нашата задача се усложни. След като раздадохме брошури на радостните да ни видят продавачи на книги, организаторите ни възложиха задача да караме хората на панаира на попълват една кратка анкета за това какви книги четат. Всички отговаряха бодро на въпросите ни и разказваха подробно за любимите им четива. Колкото и добре да си прекарвахме, трябваше да се сбогуваме с отзивчивите организатори и си тръгнахме.

Какво?

Имаме нужда от доброволци на 2 основни позиции. Първата е така наречената инфоточка, където ще се помага на посетителите с ориентирането и въпросите, които се пораждат у тях, а втората е помощ със статистиката, където ще се провежда анкетиране на хората. Също така ще помагаме с различни физически задачки, като например носене на книги и каквото има нужда.

Кога?

Ще се проведе от 30 май до 1 юни, от 16:00 до 19:00 часа.

Къде?

Националния дворец на културата, София. 

Нужна екипировка?

Доброволците под 18 имат нужда от декларация съгласие от родител.

Защо?

Пролетният панаир на книгата е събитие, което всеки човек, млад или млад по душа, обичащ книгите, очаква всяка година. То е и в духа на темата ни "Свобода на словото", защото кое е по-голяма свобода от това да напишеш и публикуваш книга с твоето неподправено мнение и идеи в нея. За да могат да се се насладят възможно най-много хора на това запомнящо се събитие и времето им там да е възможно най-приятно, организаторите имат нужда от помощ. Ние сме готови да им окажем тази помощ. Станете част от панаира с нас! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282. 

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!