Включи се в организацията на празничното шествие „Парад на буквите“ в град Вършец

Включи се в организацията на празничното шествие „Парад на буквите“ в град Вършец

Клуб "Добротворци-Вършец", СУ "Иван Вазов", Вършец
Мисията е от 23 May 2024 до 24 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Включването в инициативата „Парад на буквите“ беше посрещнато с много положителни емоции от ученици, учители и родители. Един топъл ден, озарен от щастливите лица на всички участници в Парада, както и от ръкоплясканията на публиката – нашите съграждани. Празничното шествие премина по улиците на малкото ни градче под звуците на вечния химн, а малките ученици се строяваха по различни начини, за да изпишат любими думи: „мама“, „родина“, „България“, „обич“, „свобода“, „приятели“. Претворихме този ден в истински парад на духовността, на буквените знаци и Словото българско. Защото с буквите се заявяваме, утвърждаваме, показваме пред света. И те ни въздигат и носят гордост и вдъхновение.

Инициативата беше подкрепена и от НУ „Васил Левски“ в квартал „Изток“, където се обучават много от по-малките братя и сестри на доброволци от клуба. Моменти от събитието „Вече сме грамотни“, дефилето и празничния концерт можете да видите в снимките.

- Десислава Николова

Какво?

Другото име на тази мисия е Парад на Светлината. На 24 май празнуваме буквите и словото. Българските букви и българското слово. Празнуваме всички ние, които си служим с тях, за да създаваме и да градим. На този ден нека облечем тениски с буква от нашата азбука, да подредим любимата си дума и да вземем участие в празничните шествие и концерт. Ангажиментите за нас, доброволците, са следните:

1. Помощ на класните ръководители от 1-ви а и б класове за поръчка на тениските от сайта на „Сдружение Азбукари“ – обобщаване на списъци, размери и т.н.

2. Почистване на плакатите и участие в изплитането на венците за портретите на Св. Св. Кирил и Методий.

3. За децата, чиито семейства нямат възможност да закупят тениска – изработване на медальон с тяхната буква, за да участват равнопоставено.

(до 23.05.2024 г.)

4. Участие в шествието и празничната програма на сцената на НЧ „Христо Ботев -1900“, град Вършец.

(24.05.2024 г.)

Кога?

23.05.2024 г. - 24.05.2024 г. 

Къде?

СУ „Иван Вазов“ и сцената на НЧ "Христо Ботев -1900" - гр. Вършец

Нужна екипировка?

Тениски, цветя, канцеларски материали и ленти, униформи.

Защо?

24 май не е обикновен празник, той е тържество на духа, на силата на буквите и Словото, той е трепетът на сърцето под звуците на вечния химн!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Отговорници – Десислава Николова и Веселка Борисова, 11 а клас. Можете да ни откриете в класната стая или да ни пишете в месинджър или вайбър.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!