Включи се в организацията на конкурс "Пътят на славата - фолклор"

Включи се в организацията на конкурс "Пътят на славата - фолклор"

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е от 18 March 2023 до 19 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец март се включихме в едно много интересно събитие - младежкият конкурс "Път към славата". Там всички доброволци се грижихме за нормалното протичане на конкурса зад кулисите. Основните дейности, с които се захванахме бяха да следим за реда и организацията в залите преди и по време на изпълненията, да зареждаме с настроение и да мотивираме невероятните участници преди изявата им на сцена и да съдействаме за координацията между участниците и организаторите на събитието. Във всеки от дните имахме различни задачи, които ни помогнахме да се чувстваме част от полза за това събитие като например да подготвяме наградите за отличилите се в различни категории, пренасяме неща , следяхме дали всички са готови да се появят на правилното време и всичко да върви по план. Дори имахме възможността да излизаме на сцената и да участваме в награждаването на децата. Това да виждаме толкова мотивирани и целеустремени млади хора на едно място ни вдъхнови много. В останалото свободно време успявахме да седнем и да слушаме и наблюдаваме подготвените изпълнения, което също беше зареждащо. Благодарни сме на организаторите, че се грижат за изявяването и подкрепата на младите български таланти и за шанса да помогнем за протичането на този конкурс.

Какво?

След участието ни в събитията предишния уикенд, решихме, че не трябва да се ограничаваме само до модерните песни. Желанието ни за нещо малко по-различно се удостои с успех, защото организаторът Димитър Карнолски ни покани да му помогнем и следващите два уикенда - именно 18/19 и 24/25 март. И така пуснахме анкета в групата ни и желаещи веднага се появиха. Направихме 3 екипа и се заредихме с позитивно настроение.

Кога?

Мисията ще се проведе на смени:

* 18.03 от 15:30 до 19:00 в  ДК „Средец“ 

* 19.03 от 12:00 до 15:30 в ДК „Средец“

Къде?

ДК „Средец“ ул.“Кракра“ 2А

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка.

Защо?

В нашата (все още неориентирана) тийнейджърска възраст, ние имаме нуждата да опитаме и видим всичко. Пък и е хубаво да се докоснем да българският фолклор от време на време. Помощта ни на тези конкурси спомага за състояването на културни събития и запазване на българското в днешните модерни забързани времена. Колкото по-навътре навлизаме в тази сфера, толкова по-интересна и близка до нас става тя, като така разширява кръгозора ни.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!