Включи се в организацията на ден на спорта в училище СУ "Неофит Бозвели"

Включи се в организацията на ден на спорта в училище СУ "Неофит Бозвели"

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 30 September 2022 до 30 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Европейски ден на спорта в училище бе отбелязан в СУ "Неофит Бозвели"

Благодарение на Сдружение #БГБъдиАктивен #МястоЕзерец успяхме да организираме прекрасен ден, изпълнен с усмивки и добро настроение, но най-важното е популяризиране на физическата активност сред деца, ученици и родители!

Паралелки от начален етап и прогимназия взеха активно участие заедно с техните класни ръководители. 13 класа или 280 деца и технтите прекрасни учители влязоха в надпреварата със спортен хъс и желание за победа.

Събитието протече под надслов #Спортбезотпадък в следните дисциплини:

  Щафетно бягане 600 м. като щафетата символично бе празна пластмасова бутилка. В дисциплината взеха участие Директор Ивелина Петкова и класните ръководители Бонка Господинова, Гинка Александрова, Ива Василева, Борислава Николова, Миглена Сербезова, Нели Русева, Невяна Хаджийска.

  Щафетно бягане 600 м. отново щафета с пластмасова бутилка- 5А срещу 5Б , 6А срешу 6Б и 7А спещу 7Б.

  "Боклук намери, разделно изхвърли" бе надпреварата между по-малките участници със следните правила - ученици от един клас стартират с бягане до площадката за лека атлетика, за да си намерят 1 отпадък. След като намерят "съкровището" минават през трасе с препядствия и финишират като го изхрърлят в съответния кош за хартия или пластмаса и метал. Надпреварата беше между , 3А, 3Б и 3В. Участие взеха и 4А, 4Б, 4В и 4Г.

Прекрасният спортен ден завърши с участие на всички 150 деца в изпълнение на танц към песента "Jerusalema"

С много усмивки и добро настроение всички участници получиха награди за доброто отборно представяне, предоставени от #БгБъдиАктивен и СУ "Неофит Бозвели".

Специални благодарнoсти за организацията на събитието са за учителите по физическо възпитание Мирослав Марков и Станислав Тодоров!


Какво?

По идея на Росица Русева, със съдействието на сдружение "БГ Бъди активен" и "Място Езерец", ще организираме спортен празник в училище, под надслов "Спорт без отпадък". Със съдействие на учителите по ФВС ще бъдат организирани спортни дейности. Ще има награди за участниците в мероприятието. Цел: популяризиране на физическата активност сред деца, ученици и родители!      

Кога?

Ще се проведе на 30.09.2022г. от 13ч.

Къде?

Място: Спортната площадка в двора на училището.

Нужна екипировка?

Нужен е само ентусиазъм и хъс за победа в стил феърплей!

Защо?

Бъди активен! Спортът е здраве! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с учителите по ФВС.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!