Включи се в обучение за първа помощ и разпространи знания по въпроса сред своите съученици

Включи се в обучение за първа помощ и разпространи знания по въпроса сред своите съученици

Клуб "Палави герои", ОУ "Св. Климент Охридски", Попово
Мисията е на 18 April 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Ние, учениците от клуб "Палави герои", преминахме през невероятно обучение по първа помощ! 🏥
Получихме ценни знания и умения за оказване на неотложна помощ в различни ситуации.

👩‍⚕️ Нашето училищно медицинско лице ни показа как правилно да превързваме наранена китка, крак и глава, как да приложим бинт, как да разпознаем различни видове наранявания и счупвания, и как да спрем обилно кръвотечение докато се стигне до лекарски кабинет. 🩹

Това обучение ни даде увереност и знания, които ще ни помогнат да сме подготвени и да действаме бързо и ефективно в случай на спешни ситуации. 🚑

Много сме благодарни за възможността да учим и развиваме важни умения като част от нашия клуб. Нека продължим да се грижим един за друг и да бъдем готови да помагаме във всяка ситуация! 💙

Какво?

 Цел: Да научим как да оказваме първа помощ в различни ситуации и да бъдем готови да помогнем на другите в случай на нужда.

📚 Задачи:
Учениците от клуб "Палави герои" ще се подготвят чрез специализиран курс за първа помощ. Ще научат основните принципи и техники за оказване на първа помощ в различни ситуации - от наранявания и ухапвания до неотложни медицински състояния.

Симулации и тренировки: Ще проведем различни симулации и тренировъчни сесии, където учениците ще могат да практикуват своите умения за оказване на първа помощ под ръководството на опитен инструктор.

След приключване на обучението, учениците ще споделят своите знания с останалите ученици и персонал в училището, като организират информационни кампании и обучителни сесии.

Кога?

18 април.

Къде?

В двора на ОУ "Св. Климент Охридски".

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Познаването за оказване на първа помощ е от съществено значение, за да можем да помогнем на другите и да спасим животи в критични ситуации.

Тази мисия ни подготвя не само да бъдем по-отговорни граждани, но и да създадем по-безопасна общност. 🩹
Нека продължим да учим и практикуваме първа помощ, за да бъдем готови да реагираме ефективно и спокойно във всяка ситуация, която изисква нашата помощ!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Г. Масълски

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!