Включи се в обучение под надслов "Как да окажем първа помощ на пострадал"

Включи се в обучение под надслов "Как да окажем първа помощ на пострадал"

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е на 14 January 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Интересно и вълнуващо премина срещата с д-р Киринкова, началник на Спешна помощ, Свищов. Тя запозна героите с най-често срещаните травми през зимния период, както и това как всеки може да окаже помощ в такава ситуация. Чрез донесения от нея макет децата се научиха да правят изкуствено дишане. След това им бяха показани различни техники за превързване на рани. По време на срещата бяха организирани и практически игри, в които участниците показаха какво са научили.

Какво?

Знанията и уменията за оказване на първа помощ са необходими през целия ни живот. В неочакван момент от тях може да зависи здравето и животът на скъп за нас човек или за някой друг. Затова, още от най-ранна възраст, наред с другите си занимания, човек трябва да преминава през такова обучение. По този повод от клуба решихме да поканим специалист - д-р Камелия Киринкова, началник на Спешна помощ в Свищов, която да запознае нашите герои как да оказват първа помощ в учебните заведения и как това знание може да бъде полезно за едно дете.


Кога?

на 14 януари в 14.30 часа 

Къде?

в Актовата зала на училището

Нужна екипировка?

не

Защо?

БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ - знанията са ни необходими на всички за да могат да вземат интелигентни решения относно тяхната безопасност и сигурност в случай на инцидент или критична ситуация. Знанията ни за оказване на първа помощ в различни извънредни ситуации могат да бъдат решаващи в посока запазване на здравето на околните и предотвратяване на по-тежки последствия.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

на информационното табло на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!