Включи се в “Обменна библиотека” в училище

Включи се в “Обменна библиотека” в училище

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е от 13 May 2024 до 24 May 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През изминалия месец една от ученичките в столичната Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" организира обменна библиотека, в която всеки ученик или дори учител може да се включи.

Доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" бързо се активизираха и събраха книги, които да дарят, за да подпомогнат инициативата на Цвети.

Книгите се събираха от доброволците в продължение на два дни, а след това бяха подготвени за дарението.

Малко след това всички събрани книги бяха подредени по рафтовете на училищната библиотека.

Отборът на "НПМГ подава ръка" изразява своята благодарност към Цветелина Върбанова за възможността да участва в инициативата!

Какво?

Доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” ще се включат в проекта “Обменна библиотека”, организиран от Цветелина Върбанова - ученичка от 11Г клас в Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”.

Проектът „Обменна библиотека на НПМГ“ се състои в създаването на допълнителна лавица към основната библиотека на Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов", съставена изцяло от обменящи се книги между ученици, учители и помощен персонал на училището. Всеки читател ще има възможност да даде и/или да вземе книга от обменната библиотека.

Целта на проекта е да:

  • Популяризира четенето сред учениците;
  • Усъвършенства училищната библиотека;
  • Даде нов живот на старите книги;
  • Разпространи предпочитана литература сред ученици, учители и помощен персонал.

По случай 24 май доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” ще подпомогнат инициативата на Цвети, като дарят книги, които учениците да разменят и четат.

Кога?

До 24 май 2024 година.

Къде?

В библиотеката на “Националната природо-математическа гимназия “Акад. Любомир Чакалов”.

Нужна екипировка?

Книгите, които всеки доброволец иска да обмени или дари.

Защо?

Защото за доброволците от отбора на “НПМГ подава ръка” е важно да подкрепят своята съученичка Цвети и в същото време да бъдат пример за по-малките ученици в гимназията.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от отбора могат да се включат в подобна инициатива или да се свържат с организаторите от екипа на “НПМГ подава ръка”.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!