Включи се в Международния ден на детската книга и Световния ден за информираност за аутизма

Включи се в Международния ден на детската книга и Световния ден за информираност за аутизма

Клуб "Щастливеца", Професионална гимназия по икономика "Алеко Константинов", Кърджали
Мисията е от 29 март 2021 до 2 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволчески клуб „Щастливеца“ при ПГИ “Алеко Константинов“ гр. Кърджали проведоха среща с г-жа Айфер Ариф, ресурсен учител от гр. Бурса, Турция. Тя им разказа за поведението на аутистите и синдрома на Аспергер. На международната среща г-жа Ариф разказа на младите хора как може да подкрепят аутистите и да ги накарат да се чувстват по-добре в училище. Събитието се проведе онлайн в електронната платформа ZOOM. Учениците проявиха голям интерес по темата и зададоха множество въпроси.

По случай Международния ден на детската книга доброволците подготвиха детските приказки „Пухената възглавничка“ и „Малките човечета“ под формата на клипове и ги изпратиха на децата в Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост гр. Кърджали.

Във време на карантина учениците пожелаха да разнообразят сивото ежедневие на дечицата.

Какво?

Онлайн среща с г-жа Айфер Ариф, ресурсен учител от гр. Бурса, Турция. Тя ще им разкаже какво означава човек да е аутист или да има синдром на Аспергер.  Доброволците  разбират  същността на това състояние и искат да подкрепят такива деца да се чувстват по-добре в класа си и в училище. Събитието ще се проведе онлайн в електронната платформа ZOOM. 

Международния ден на детската книга - подготвяне на детските приказки под формата на клипове. Изпращане на клиповете на децата в Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост гр. Кърджали.

Кога?

29. 03. 2021 - 02. 05. 2021 г.

Къде?

гр. Кърджали

Нужна екипировка?

не

Защо?

Във време на карантина  да разнообразим сивото ежедневие на дечицата и така всички заедно да се потопим  в света на аутистите и в страниците на детските приказки.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

да се свържат с г-жа Филиз Мустафа


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!