Включи се в кампанията #БъдиBuddy и помогни за социалното приобщаване на украински младежи

Включи се в кампанията #БъдиBuddy и помогни за социалното приобщаване на украински младежи

Клуб "НПМГ подава ръка", НПМГ "Акад. Любомир Чакалов", София
Мисията е от 15 September 2023 до 25 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В периода 15.09.2023 г. - 25.02.2024 г. доброволците от отбора на "НПМГ подава ръка" взеха участие в програмата за социално приобщаване на украински младежи #БъдиBuddy. 

Инициативата имаше за цел да стимулира креативността на младите хора, като при регистрацията си в кампанията учениците избраха по едно от трите направления, в което иска да съдейства на украинския младеж (доброволчество, физическа активност, умение).

Програмата предизвика учениците да се опознаят, да спортуват, готвят или учат заедно, докато се забавляват.

В рамките на програмата младежите спомогнаха за социалното приобщаване на украинските ученици, създадоха много нови приятелства и се научиха на много нови умения.

На 25.02.2024г. се проведе и финалното събитие на инициативата, в което всеки един от младежите се докосна до културата на съответната държава и научи много нови неща.

Учениците си вързаха езиците на „фльонга“ със скоропоговорки на български и украински и показаха и един на друг традиционни танци от двете страни.

В края на събитието младежите бяха наградени с подаръци от спонсорите и сертификати, които бяха връчени лично от Н.Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания в България, г-н Рамиз Бехбудов, заместник-представител на УНИЦЕФ за България, и г-н Лео Бъкли, директор на ЧСУ „Св. Георги“.

Какво?

#БъдиBuddy е кампания в рамките на Международната награда на херцога на Единбург, в която български ученици помагат на украински младежи да завършат своето ниво в Наградата. 

При регистрацията си в кампанията ученикът избира едно от трите направления, в което иска да съдейства на украинския младеж (доброволчество, физическа активност, умение). 

Инициативата има за цел да стимулира креативността на младите хора, да ги предизвика да се опознаят, да спортуват, готвят или учат заедно, докато се забавляват. По този начин кампанията насърчава социалното приобщаване на украинските младежи в България и сближаването им с българските им връстници.

Кога?

Кампанията е дългосрочна и се провежда в периода на участие на украинските младежи в Международната награда на херцога на Единбург.

Къде?

Инициативата дава възможност на всеки младеж да прецени как да бъде от полза на украинския ученик, както и кога и по какъв начин да се провеждат техните срещи.

Нужна екипировка?

Не се изисква специална подготовка преди включване в кампанията. :)

Защо?

Защото чрез участието в тази мисия можеш да практикуваш дейности, в които имаш интерес и в същото време да помогнеш на украински младеж да се социализира и да получи своето ниво в Международната награда на херцога на Единбург.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Герои, които не са част от клуба, могат да се включат в кампанията чрез този линк.


Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!