Включи се в кампания за подпомагане на дневен център за деца от аутистичния спектър във Варна

Включи се в кампания за подпомагане на дневен център за деца от аутистичния спектър във Варна

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е от 22 януари 2021 до 9 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

С Ванеса Янкова отидохме в дневния център и внесохме дарение от 205лв. Изговорихме и това, че през семицата по двама, трима човека от клуба ще бъдат доброволци и ще помагат на възпитателите. Да работиш тази професия не е лесно, но пък резултата е страхотен. Аз, като човек който е работил там мога да кажа, че първоначално е трудно, но като забележиш напредък, чувството е незаменимо.

Какво?

Идеята ни е да подпомогнем първия Общински дневен център за деца от аутистичния спектър в град Варна. Това ще се случи, като се свържем с центъра и попитаме от какво имат нужда и как можем да помогнем. Координаторът на клуба за учениците - Петър Божилов от 9. В клас я предложи, понеже е бил доброволец в центъра. Тъй като имаме нужда от организация, предвид обстановката в страната и поетапното връщане на ученици в училище, срокът за тази мисия ще бъде до края на февруари 2021 г. Петър сподели с доброволците от нашия клуб, че преди две години е бил доброволец в центъра. Посещават го деца на възраст от 4г. до 17г. Имат стая за успокоенеие и различни дейности, които реализират. Обикновено имат нужда от материали за рисуване за децата. Миналата година събираха средства за микробус, за да могат да ги извеждат на екскурзия.

Кога?

До 28.02.2021 г. за организация и реализация на мисията от 15:00 часа до 18:00 часа. 

Къде?

Центърът за деца от аутистичния спектър се намира в централната част на град Варна. Възможно е да се отиде на място (не повече от двама доброволци заради епидемиологичната обстановка) и/или да се осъществи контакт по телефон/имейл.

Нужна екипировка?

Маска, ако се посети центъра.

Защо?

Центърът предлага възможност за когнитивно развитие на децата от аутистичния спектър, подпомага родителите в грижата за децата им и е  добър пример за това как може да се помогне на хора с тази диагноза. Добрите примери трябва да се следват. Те ни вдъхновяват и ние да вършим добро.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

peter.bozhilov2024@4egvarna.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!