Включи се в кампания „С грижа за баба и дядо“ като събереш санитарни консумативи за местните възрастни хора в нужда

Включи се в кампания „С грижа за баба и дядо“ като събереш санитарни консумативи за местните възрастни хора в нужда

Клуб "Ангелски сърца", СУ "Николай Катранов", Свищов
Мисията е от 16 October 2023 до 19 October 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Не спират доброволческите мисии, които се разрастват/ възобновяват и тази учебна година „ангелските сърца“ на СУ „Николай Катранов“. По повод 19 октомври - Ден на благотворителността, героите от клуб „Ангелски сърца“ организираха и първата си за новата учебна година мисия, която посвещават на възрастните хора в нашата община. Мотото на мисията е „С грижа за баба и дядо“. Мисията на нашите герои се породи и от това, че през месец октомври, се чества и Деня на възрастните хора – затова и мисията им е насочена към тази група от обществото.

 Всички ученици се включиха с голям ентусиазъм и изключителна активност. Много е мило, когато някой прояви знак на внимание и уважение към възрастните хора, особено за тези които живеят в социалните заведения. Възрастните хората се зареждат от младите с енергия и радост, а те пък от своя страна може да научат много от тях. Бяхме посрещнати радушно и с отворени обятия. Те приеха нашите дарения с видимо вълнение, радост и искрена благодарност. Те ни разказваха случки от техният живот и детство - разказват развълнувани героите.

Разбира се, всичко това се случи благодарение на активната помощ и всеотдайната подкрепа на родителите, учителите и на децата. От сърце благодарим на всички родители, които подкрепиха благородната инициатива, защото смятаме, че акта на добро е много по-силен, когато децата виждат, че заедно със своите РОДИТЕЛИ и УЧИТЕЛИ работят за благородна кауза. Благодарим изключително много и на малките ни ученици от начален курс, които се включиха изключително енергично и сърцато в мисията на клубът. Те бяха много въодушевени от идеята, че могат да подкрепят някой, който се нуждае от помощ и заедно с това да усетят радостта да помагаш и да правиш добро.

Героите от клуб „Ангелски сърца“ си тръгнаха удовлетворени от първата си мисия, вярвайки в доброто и надеждата! Доброто винаги побеждава! А пожеланията ще помним дълго, защото това са думи на хора извървели стръмните пътеки на своя живот, думи истински, мъдри, изпълнени с любов към момичетата и момчетата и малко тъга по отминалата младост. Срещата ни с тези хора беше много истинска и трогателна, с всякакви емоции, от усмивки до сълзи от радост. Това не може да се разкаже, трябва да се изживее.

   Пожелаваме на всички да пазят своята вяра в доброто и да я предават, защото благодарение на нея в живота се случват чудеса!


Какво?

Нашата инициатива е благотворителна и е насочена към възрастните хора в нашата община! По повод 19 октомври - Ден на благотворителността, героите организират и първата си за новата учебна година мисия, която посвещават на възрастните хора в нашата община. Мотото на мисията е „С грижа за баба и дядо“ и чрез нея ще съберем нужните санитарни консумативи за местните пенсионери в нужда.  

Кога?

От 16 октомври до 19 октомври!

Къде?

Даренията ще се събират в училищната сграда и има организиран транспорт за доставянето на санитарните консумативи в социалните заведения.

Нужна екипировка?

Мисията ни е благотворителна! Героите организират събирането на консумативите и заедно със своите учители ще бъдат предадени в социалните заведения.

Защо?

Клубът е създаден миналата година и постигнахме много, бяхме рамо до рамо и достигнахме до култовото ШЕСТО МЯСТО сред 40 клуба от цялата страна. Тази учебна година продължаваме със същия дух, хъс и съзнание да правим повече добро. Смятаме, че правенето на добро, дори да е малко, никога не е напразно! Който прави добро, добро намира! 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

На информационното табло на клубът и към координаторите на клубът.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!