Включи се в изрисуването на горско пънче и му помогни да оживее, облагородявайки средата на децата в ДГ "Здравец"

Включи се в изрисуването на горско пънче и му помогни да оживее, облагородявайки средата на децата в ДГ "Здравец"

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 16 October 2022 до 27 October 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

По идея на детската учителка г-жа Милена Друмева, доброволците от клуб "Усмивка" облагородиха двора пред детската градина като изрисуваха един пън /остатък от отсечено дърво/. Най-напред се запознахме с обекта, за да плануваме работата, която трябва да извършим. Видяхме, че сами трудно ще се справим с обезопасяването на пънчето. За това потърсихме майстор, който с помощта на машина за рязане на дърва го изравни и окастри израстъците около него. След това си закупихме шкурка и изгладихме пънчето от всички страни. На следващия ден го почистихме с влажна кърпа и защитихме дървото със специален фунгициден и инсектициден препарат. Дойде време за неговата украса. Потърсихме подходящи картинки в Интернет, обсъдихме различните идеи за тематично свързване на отделните елементи на композицията, заловихме се с рисуване и оцветяване на вече готовите рисунки. Така върху пънчето "оживяха" мравките, лисицата, врабчето, вълка, мечката, таралежа, охлюва, катеричката, калинката, жабката, пчеличката и пеперудите, поставени в естествената им среда - гората. Над тях грееше усмихнатото слънце, подаващо се зад малко бяло облаче. След неимоверни усилия на доброволците художници пънчето беше готово. Но това не беше краят. Трябваше да го защитим от атмосферните условия. И още един ден извънредна работа, за да го лакираме с безцветен лак за дърво. Ефектът беше невероятен. Така се погрижихме за общността на най-малките. Надяваме се да сме зарадвали малчуганите от детската градина, които по думите на тяхната учителка ще бъдат откриватели и изследователи, ще изучават горските животни и ще развиват въображение. 

Какво?

За инициативата ни вдъхнови една от детските учителки от ДГ " Здравец", град Вълчи дол. Тя ни откри още през лятото и ни предложи да украсим един пън /остатък от отсечено дърво/, точно до входа на детската градина, за да го обезопасим за малките деца от една страна и да облагородим тяхната среда, от друга. След като обсъдихме идеята с доброволците, решихме да го изрисуваме с животни в гората. За целта ни предстоеше да го изравним, обезопасим, изрисуваме и лакираме. Предстоеше ни много работа за кратко време. Подготвихме се да работим и извънредно няколко поредни дни, за да го приключим до края на октомври.

Кога?

16.10.2022 г. - 27.10.2022 г. в следобедните часове от 14 до 17 часа

Къде?

ДГ " Здравец", Вълчи дол

Нужна екипировка?

Работно облекло, акрилни бои

Защо?

 Много от нашите мисии през годините бяха посветени на малките ученици от начален етап. За първи път ни се отдава възможност да излезем извън рамките на нашето училище и да създадем радост и усмивки на малчуганите от детската градина. Благодарение на нашето творчество те ще търсят и разпознават горските животни, насекоми, цветове и ще развиват въображение. Ако искаш и ти да бъдеш част от това добро дело, свържи се с координатора или някой от доброволците.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор на marmihpet@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!