Включи се в изработката на шевици за библиотеката в гр. Луковит

Включи се в изработката на шевици за библиотеката в гр. Луковит

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 1 март 2021 до 18 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Шевицата не е просто набор от произволни форми и цветове. В нея е вложена сила, послание, защита. Тя има силата да ни обедини, като народ. Като едно цяло.

За това ние от клуб "Деца с големи сърца" организирахме изработването на шевици, които подарихме на библиотеката в гр. Луковит. Там те ще бъдат изложени и показани на всички посетители. Всички заедно ще изработихме голяма шевица от пластмасови капачки. Направихме нещо красиво с много любов  и вярваме, че енергията и посланието ни ще достигне до  повече хора. 

Нека съхраним българската история и обичаи!

Какво?

Много хора по света носят амулети и талисмани с цел закрила или за сила и за увереност в себе си. Минерали и камъни с различна енергия, червени конци, сини очи, различни видове метали и други.

За нас българите силата да ни пази има избродираната шевица върху бяла одежда. Шевицата – една красива бродерия, която не е просто украса. Тя е разказ, символ, кодирана информация, носеща мощна енергия. Тайнство, което е закодирано в корена ни и пренесено от миналото в настоящето по пътя към бъдещето.

Шевицата не е просто набор от произволни форми и цветове. В нея е вложена сила, послание, защита.  

За това ние от клуб "Деца с големи сърца" организираме изработването на шевици, с които да подарим на библиотеката в гр. Луковит. Там те ще могат да бъдат показани на повече хора и нашето послание ще стигне до тях. Всички заедно ще изработим голяма шевица от пластмасови капачки.

Кога?

от 1 март до 15 март

Къде?

СУ "Алеко Константонов"

Нужна екипировка?

Нужно е да донесете  ръчно изработена или нарисувана шевица. 

Може да донесете пластмасови капачки в различни цветове за изработването на голяма шевица.

Защо?

Шевицата има силата да ни обедини, като народ. Като едно цяло. Ето защо всеки  може да се включи както със своя собствена шевица, така и чрез  изработването на една голяма, изработена от всички заедно шевица. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!