Включи се в инициативата "Рециклиране на стари батерии"

Включи се в инициативата "Рециклиране на стари батерии"

Клуб "Априлци за доброто", ОУ "Двайсти април", Панагюрище
Мисията е на 21 April 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

"Ние не сме наследили Земята от нашите предци, ние я вземаме назаем от нашите деца" - така гласи древна индийска поговорка.Денят на Земята - Доброволците от ОУ "Двайсти април" отбелязаха този ден като предадоха за рециклиране стари батерии. На този ден хората си дали обещание да помогнат на околната среда и да направят положителни промени. Целта на Деня на Земята е да се създаде най-голямото световно движение за опазване на околната среда, което води до позитивна промяна за хората и планетата.

В днешни дни батериите се използват в бита ни , а множество от тях биват изхвърляни. Това прави изхвърлянето им като обикновени отпадъци недопустимо, тъй като предизвиква замърсяване на околната среда в огромна степен и представлява риск за хората и животните. Батериите са изградени от токсични химикали и материали. Ето защо изхвърлянето им се извършва по определен начин - подлагат се на специално рециклиране.

Батериите са неделима част от нашето всекидневие. Те не оказват вредно въздействие върху човешкото здраве или околната среда при употреба, но стават опасни, когато попаднат в общия поток битови отпадъци. За да не вредим на природата, трябва да се научим да използваме вече създадената система за събирането им.

Нека пазим Земята ни чиста!

Какво?

Включваме се в мисията  за "Рециклиране на стари батерии"

Изготвяне на табло за деня на Земята.

Събирането на батерии за рециклиране се е превърнало в ежедневие за нас. Всеки клас е обособил кът за събиране на изхабени батерии. Те не оказват вредно въздействие върху човешкото здраве или околната среда при употреба, но стават опасни, когато попаднат в общия поток битове отпадъци. В тях се съдържат тежки метали - живак, кадмий, олово, цинк и никел. За да не вредим на природата, трябва да използваме вече създадената система за събирането им.


Кога?

21.04.2022 г. ,11.00 ч - 12.00 часа

Къде?

В ОУ "Двайсти април" гр. Панагюрище.

Нужна екипировка?

Не е необходима екипировка

Защо?

На 22.04. се отбелязва световния ден на Земята. Земята е винаги тук за нас - с опорота под краката ни, с щедростта и изобилието на храната ни, въздуха, водата, с всичко, което ни дава живот! С възхищение към прекрасния ни двор и любовта към родната ни земя си пожелаваме да я пазим чиста тази свещена земя! Доброволците с радост приеха тази мисия - събиране на стари батерии, за да бъдат полезни макар и малко.

Денят на Земята - на този ден хората , направили обещание да подпомогнат на околната среда и да направят положителни промени. Всеки може да помогне по някакъв начин, колкото и малко да е това, но ако се прави от много хоро, резултатите са наистина впечатляващи.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

По свое желание събираха батерии заедно със своите съученици

Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!