Включи се в инициативата на "Бъди добър! Прави добро" за събиране на подаръци за деца от Северозапада

Включи се в инициативата на "Бъди добър! Прави добро" за събиране на подаръци за деца от Северозапада

Клуб "Искра", НГДЕК "Св. Константин-Кирил Философ", София
Мисията е от 11 December 2022 до 23 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Веднага, когато видяхме инициативата на "Бъди добър! Прави добро" относно събирането на подаръци за деца от бедни семейства от Северозапада, решихме да се включим не само като се организираме като доброволчески клуб, но и като вдъхновим цялото училище да се включи. Първо се свързахме със самата фондация, за да се запознаем по-добре с нейната мисия и за да получим съвети за всичко, от което имат нужда нашите връстници в другия край на България. Създадохме плакати, които разпространихме и назначихме по един отговорник във всеки един гимназиален клас, който да отговаря за събирането на средствата и закупуването на подаръците. Накрая събрахме повече от 40 подаръка, за изпращането на които най-любезно ни съдейства логистична компания. Оказа се всъщност, че един от нейните служители също бе изпратил подаръци на същата фондция и много, много се зарадваха на нашата инициатива :)

Не само, че събрахме подаръците, ние със сигурност се сплотихме около тази кампания, която провокира на преден план да излязат много големи геройски сърца! Включиха се както учители, така и вече завършили възпитаници на нашата гимназия! А ето и повече от организаторите:

"Хей, ти! Благодаря, че беше част от нашата инициатива "Подари подарък на дете в нужда" 2022г. В началото на кампанията бяхме в търсене на едва 300 подаръка. Но заедно с общи усилия успяхме да усмихнем и зарадваме истински цели 646 детски лица. За мен е чест, да имам дарители като вас 🤗"

Какво?

Организацията "Бъди добър! Прави добро" вече няколко години достига до малки населени места в Северозапада, за да направи Коледата на стотици деца от социално бедни семейства по-добра. Тази година ние също ще се включим като създадем следната организация - всеки един гимназиален клас ще изпрати един или повече подаръци, съобразени с изискванията на кампанията. Във всеки клас ще има и един доброволец, който ще отговаря за събирането на средства, закупуването и предаването на пакетите. Така се надяваме да съберем възможно най-много подаръци, които да изпратим на нашите връстници в Северозапада. 

Кога?

Подаръците трябва да бъдат предадени до 20. декември :)

Къде?

В двете сгради на НГДЕК "Св. Константин - Кирил Философ". 

Нужна екипировка?

Нищо повече от малко усилие. 

Защо?

Много от нещата, които ние приемаме за даденост, всъщност са безкрайно ценни за тези деца. Повечето от тях никога не са празнували Рождество, а какво остава да са получавали подаръци. Затова отдели от времето и средствата си, за да зарадваш някого :)

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Разбери повече тук: https://timeheroes.org/bg/badi-dobar-pravi-dobro/podaratsi-detsa-koleda-severozapad-2022 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!