Включи се в инициативата “Капачки за бъдеще” с доброволците на СМГ

Включи се в инициативата “Капачки за бъдеще” с доброволците на СМГ

Клуб "Доброволци СМГ", Гимназия "СМГ", София
Мисията е от 29 May 2023 до 2 June 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В седмицата от 29 май до 2 юни нашият клуб реши да се включи в инициативата за събиране на капачки, която тече в СМГ. Всеки ден различни членове на клуба носеха капачки и разпространяваха информация за организацията "Капачки за бъдеще" сред съученици, приятели и роднини. Целта на кампанията е да се съберат капачки, които после да се предават за вторични суровини и със събраните средства да се закупуват кувьози и линейки. Нашите доброволци носеха капачки всеки ден и помогнаха много успешно в асистирането за събирането им и поставянето им на правилните места в училище. Нямаме търпение да се включим отново в подобна инициатива!

Какво?

Доброволците ще помагат за каузата като носят събрани от тях и техни близки капачки. Помощта, предоставена от нашите доброволци, ще се състои и от това да съдействат на други желаещи да се включат в събирането на капачките и тяхното правилно разпределение. 

Кога?

Всеки ден през седмицата от 29 май до 2 юни, между 8:55 и 14:20. 

Къде?

СМГ, ул. Искър 61, София. 

Нужна екипировка?

Няма нужна екипировка. 

Защо?

Напоследък количествата произведена пластмаса не спират да се увеличават. Това вреди не само на нас, но и на околната среда. Именно заради това трябва да положим усилия да намалим количествата на произведената пластмаса чрез рециклиране. Ние се заехме с тази задача, защото вярваме, че рециклирането има изключително важна роля в развитието на света, в който живеем. Също така е и страхотна кауза, в която всеки може да се включи дори и с малко. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Пишете ни на @volunteersmg в Инстаграм или се свържете с Елена на телефон: 0895157282.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!