Включи се в инициативата "Часът на Земята"

Включи се в инициативата "Часът на Земята"

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 27 March 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Нашите доброволци разказаха и приканиха всеки в училище да се включи в часа на Земята. Колко от тях се ентусиазираха и се включиха..не можем да сме сигурни. Но се надяваме, че са било много. Нашите доброволци взеха решение, че могат да пестят електричество не само в деня на Земята. 

Какво?

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света.Провежда се винаги в последната събота на март от 20:30 до 21:30 ч. Тази година Часът на Земята е на 27 март. Доброволците ще подкрепят кампанията, като изгасят осветлението в домовете си за един час. По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.

Кога?

27.03.2022 г От 20.30 ч до 21.30 ч

Къде?

По целия свят..във всеки дом. Всеки може да помогне.. 😊 

Нужна екипировка?

Не е нужна. 

Защо?

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Направете си аларма за 20.27 ч и просто изгасете лампите, където и да сте. 😊 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!