Включи се в информационна кампания за кибертормоза в училище

Включи се в информационна кампания за кибертормоза в училище

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 13 May 2021 до 18 May 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Във връзка с темата на месеца „Сигурност и свобода на изразяване в Интернет!” доброволците от клуб "Усмивка" подготвиха и реализираха информационна кампания за кибертормоза. Най-напред потърсихме информация, изработихме флаери, размножихме ги и ги разпространихме във всички класове от пети до единадесети клас. Този път всички доброволци от клуба бяха присъствено в училище, така, че участието беше ма сово. Реализацията се осъществи в първите минути на часа на класа с пълното съдействие на класните ръководители, някои от които дори са ни фотографирали. А във флаерите описахме какво е кибертирмоз, какви са неговите форми, ценни съвети за това как да се предпазим, или какво да направим, ако вече сме жертва на кибертормоз и важни телефони за помощ. Надяваме се да сме били полезни.                        

Какво?

Темата на месец май е "Сигурност и свобода на изразяване в интернет". Тъй като в условията на пандемия все повече ползваме услугите на интернет, включително и за учебна дейност, опасностите от кибертормоз се увеличават. Нашата инициатива има за цел да информира учениците от V до ХІ клас за това какво е кибертормоз, какви са неговите основни форми и съвети как да се предпазим от него. Този път решихме да изработим флаери, които да разпространим в различните класове.

Кога?

Между 14.05 и 18.05, в подходящо време.

Къде?

В СУ " Васил Левски".

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Важно е да знаем как да използваме интернет. Но също така трябва да знаем, че той крие опасности. За това как да ги предотвратим или какво да направим, ако вече сме жертва на кибертормоз, доброволците от клуб "Усмивка" са подготвили флаери с кратка информация. Ако искате да се включите в раздаването, сте добре дошли.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!