Включи се в информационна кампания за кибертормоза

Включи се в информационна кампания за кибертормоза

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е от 10 май 2021 до 31 май 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Всички от клуба създадохме постер за кибертормоза сред нас и го изпратихме в учлищния ни мейл.

Какво?

Организираме инфрмационна кампания за кибертормоза в училище. Идеята ни хрумна на ежеседмична среща на клуб "Следвай ме". Смятаме да направим постер и да го разпространим в училище за целите на кампанията и по темата за кибертормоза. Ще обсъдим идеи за постера - как да бъде представена информацията и какво да има.

Кога?

До 12:00 часа на 25.05.2021г. трябва да сме решили какво ще включва постерът и как ще изглежда.

Къде?

Разпространението ще бъде онлайн и в училище - можем да разпечатаме и разлепим постера във фоайето и по коридорите на четирите етажа на сградата. 

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Тормозът и в частност - кибертормозът е важна и сериозна тема. Той е вид тормоз чрез дигиталните технологии. Може да се случи в социалните мрежи, платформите за съобщения, платформите за игри и през мобилните телефони. Това е повтарящо се поведение, целящо сплашване, ядосване или засрамване на потърпевшите. Главните действащи лица може да са познати или непознати.  Може да се случи на всеки, за съжаление. Важно е да има по-широка информираност по темата.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

peter.bozhilov@4egvarna.com Координатор на клуба.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!