Включи се в информационна кампания за даряване на кръвна плазма

Включи се в информационна кампания за даряване на кръвна плазма

Клуб "Добро сърце", СУ "Йордан Йовков", Русе
Мисията е от 24 януари 2021 до 31 януари 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Учениците от клуб "Добро сърце" се обучават в профил "Софтуерни и хардуерни продукти", затова решиха да използват знанията, които имат за работа с програми за създаване на графични материали и да изработят визии за фейсбук пост, които могат да се споделят лесно с общността. 

Първата стъпка бе да проучат темата и да споделят информация помежду, да разпределят кой за какво ще създаде визия. След публикуването им във фейсбук страницата на клуба материалите бяха споделени в местни групи. Учениците отговориха на възникнали допълнителни въпроси. 

Какво?

Инициативата е във връзка с месечната мисия "Здраве".

Доброволците извършват следните дейности: създаване на фейсбук страница на клуба, проучване на информация за това какво е кръвна плазма, къде се дарява, кой може да дари, изработване на визии за фейсбук, публикуване и споделяне в местни групи, отговор на въпроси. 

Кога?

До 31. 01.2021 г. 

Къде?

Мисията е онлайн. 

Нужна екипировка?

Мисията е онлайн. Не са необходими допълнително материали.

Защо?

Русе е град, в който няма център за даряване на кръвна плазма. Необходимо е съгражданите ни да знаят повече за възможностите за даряване - къде и по какъв начин.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Материалите от мисията са свободни за споделяне от страницата на клуба - https://www.facebook.com/dobrovoltziyovkov


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!