Включи се в информационна кампания против домашното насилие

Включи се в информационна кампания против домашното насилие

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е от 25 January 2021 до 29 January 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

През месец януари осъществихме инициативата "Не, на домашното насилие." Идеята ни беше предложена от Timeheroes. Тя ни допадна най-вече заради нейната актуалност. Проблемът с домашното насилие не е нов, но той продължава да съществува. За съжаление, много малко от жертвите се осмеляват да се възпротивят поради страх, предразсъдъци или просто незнание как да го направят. Необходима е информираност на цялото общество, необходима е гласност и нетърпимост към агресорите. Ние другите, свидетелите не бива да мълчим. А да помагаме с каквото можем. Доброволците от клуб " Усмивка" решиха, че си струва да отделят част от личното си време и положат усилия за разпространение на информация чрез флаери, за това какво е домашно насилие, кои са телефоните за помощ и първите стъпки за спасение. Поради продължаващото дистанционно обучение организацията на мисията отново беше в социалните мрежи. Първите срещи осъществихме на 25 януари в училище, за да си раздадем флаерите, които предварително обмислихме, обсъдихме в групата и изработихме. Дадохме си срок от една седмица за разпространението им. Уговорката беше да осъществим обратна връзка със снимки, направени по време на реализацията на инициативата. Флаерите бяха разнесени в град Вълчи дол и селата Генерал Киселово и Звънец. Оставаме с надеждата, че сме били полезни.

Какво?

Нашата инициатива през месец януари е свързана с темата на месеца: "Здраве". Доброволците се спряха на идеята на националната мрежа "Не на домашното насилие". Ще изработим флаери с представяне на проблема, телефон за помощ и план за безопасност. Ще организираме индивидуални срещи в училище с лични предпазни средства, където ще размножим флаерите и всеки доброволец ще ги отнесе в своя квартал или село със задачата да ги разнесе по пощенските кутии на съседи, съграждани или съселяни. Всеки от тях трябва да върне обратна връзка със снимка по време на реализацията на инициативата.

Кога?

Заради влошаване на времето и ангажименти по приключването на първия учебен срок си даваме срок от една седмица за разнасяне на флаерите. Мисията ще се проведе от 25.01.2021 г. до 29.01.2021 г. в удобно извънучебно време.

Къде?

Град Вълчи дол, село Генерал Киселово, село Звънец. Транспорт не е необходим.

Нужна екипировка?

По време на кратките срещи за предаване на флаерите всички доброволци трябва да носят лични предпазни маски. По време на разнасянето на флаерите при лошо време всички трябва да са облечени топло с шапки и ръкавици.

Защо?

Домашното насилие е проблем на много семейства. Днес вече има възможности за справяне с проблема. Трябва повече хора да научат за това. А ние, доброволците от клуб "Усмивка", си поставяме задачата да разпространим информация за защита на жертвите от домашно насилие в нашия град и община с надеждата, че тя ще стигне до хората в нужда и ще им вдъхне смелост да вземат решение да се борят и спасят от ада, в който живеят.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор на клуба.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!