Включи се в информационна кампания и подари менструални материали

Включи се в информационна кампания и подари менструални материали

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 19 December 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В тази мисия се включиха не само момичета , но и момчета, което бе много важно за нас. С момчтата , коитосе включиха най-много и може би най-важно поговорихме за това как не бива да се засрамва едно момиче , което се е изцапало. Как да сме по-толерантни, разбиращи и с какво можем да помогнем. Момичетата не само от клуба , но и от 5,6 и 7 клас получиха промоционални пакети с превръзки и информационна книжка, с която се запознахме заедно. Отговорихме на страшните и неизвестни въпроси, които много деца се срамуваха и плашеха да зададат.

Какво?

Доброволците с помощта на учителите по биология и здравно образование ще създадат информационна кампания относно менструацията, ранния пубертет и неговите симптоми. Как да реагираме при първият цикъл. Как да реагират околните ако забележат изцапано или разстроено момиче по повод менструацията му. В края на мисията доброволците ще раздадат различни видове превръзки на момичетата.

Кога?

На 19.12.2022 г.  От 14.50 - 15.30 ч. 

Къде?

ОУ" Св. Климент Охридски" гр. Павликени 40 кабинет. Не е необходим транспорт.

Нужна екипировка?

За изготвянето на информационната кампания всички необходими материали ще бъдат осигурени. Превръзките ще бъдат дарени от доброволците.

Защо?

Все по-често се наблюдава тенденцията на ранния пубертет и много деца, които не са подготвени и не знаят как да реагират. С тази мисия искаме да отговорим на въпросите и на най-малките, да дадем ясното и да подготвим всички да бъдат по-толерантни в такива ситуации. Никой не е застрахован, че няма да попадне в неудобна ситуация.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

За контакти: Николай Г. Илина Д. genleman@abv.bg poisonous_ivy@abv.bg


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!