Включи се в храненето на животните и почистването на зелените площи в Зоопарка в Павликени

Включи се в храненето на животните и почистването на зелените площи в Зоопарка в Павликени

Клуб "Кошер на доброто", ОУ "Свети Климент Охридски", Павликени
Мисията е на 22 октомври 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

След топлото посрещане в зоопарка леля Даринка ни разказа за видовете животни, които го обитават. Научихме за тяхната диета и предпочитания, за районите, в които живеят в естествения свят, и какво биха хапвали там. Нахранихме язовеца с грозде, почерпихме маймунката с банан. Любимецът - мечокът Васко хрупа ябълки и се надява следващия път да му донесем филийка с мармалад. Всички много се забавлявахме. Помогнахме с обедното хранене на животните и си обещахме пак да дойдем, но не с пуканки и бонбони, а с ябълки и моркови. 

Какво?

В града има чудесен зоопарк, който децата често посещават. Идеята ни е героите да се запознаят с правилното хранене на животните, да ги опознаят по-добре и да научат личната диета на "звездите" в зоопарка. За това ще погрижи лектор, който работи в зоопарка. Ще помогнем с храненето на животните и почистване на зелените площи. 

Кога?

На 22.10.2021 (петък) от 12.00 ч. до 14.30 ч. 

Къде?

Заедно ще извървим разстоянието от училището до зоопарка и обратно. По пътя ни през парка ще съберем природни материали за есенни пана (кестени, листа..) 

Нужна екипировка?

Героите ще носят със себе си храна за животните. Работни ръкавици ще им бъдат осигурени. 

Защо?

Зоокътът в града е един от най-посещаваните в региона, входът за който е напълно безплатен. Той е любимо място за игра на множество деца. Честичко в представата си за грижа на животните се дават храни, които не са подходящи. Колкото по-добре сме запознати, толкова повече ще помогнем за опазването на здравето на животните. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Желаещите да се включат, могат да се свържат с Ники Г. gentleman@abv.bg или Илина Д. poisonous_ivy@abv.bg 


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!