Включи се в група за взаимопомощ в училище, като отговаряш на анонимни имейли

Включи се в група за взаимопомощ в училище, като отговаряш на анонимни имейли

Клуб "Следвай ме", IV ЕГ "Фредерик Жолио-Кюри", Варна
Мисията е от 29 януари 2021 до 30 юни 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Създаохме си имейл, клуб делфините ни писаха за съдействие, ние от наша страна им дадохме насоки как да си направят същата мисия, понеже не може те да участват в мисия, която е на територията на нашата гимназия. Имейлът е факт, но до момента нямаме развитие по тази мисия.

Какво?

На събрание на клуба обсъждахме идеи - "Дъжд от идеи".

Рая от 9.з клас предложи да създадем акаунт в Gmail, който да има за цел да комуникираме с ученици от гимназията, които искат да споделят проблем, тревожни са предвид обстановката в страната или друго, като запазят анонимността си . Понякога разговорът помага много. Идеята е базирана на приятелски подход - деца помагат на деца - и изпълнява функцията на поща на доверието. Може да се реализира до края на учебната година. Смятаме да изпратим имейл от адреса wecanhelp@gmail.com към учениците, което да съдържа съобщение с кратък текст, който да ги запознае с целите на имейла. И да чакаме...

Кога?

Започнахме на 30.01.2021г. и смятаме да продължим до 30.06.2021г., като ще отговаряме в удобно за доброволците време на получените съобщения. 

Къде?

В дигитална среда.

Нужна екипировка?

Не.

Защо?

Рая сподели колко е важно да имаш човек, който да те изслуша, който не те познава, нито пък ти него. Може да ти даде добър съвет или перспектива за твой проблем или актуална ситуация. Тя самата е имала тази потребност при появата на COVID-19 миналата година. "Можем да помогнем" е мисия за това да се опитаме да изслушаме другите, да бъдем съпричастни към проблемите им и да се опитаме да помогнем. Всички доброволци се съгласиха.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

peter.bozhilov2024@gmail.com


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!