Включи се в "Дрескод жълто" - училищна акция за повече толерантност

Включи се в "Дрескод жълто" - училищна акция за повече толерантност

Клуб "Усмивка", СУ "Васил Левски", Вълчи дол
Мисията е на 30 November 2022
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Инициативата този път е на Училищен парламент. Идеята да се обличаме всеки петък в един и същ цвят дрехи в знак на толерантност и изписваме дума с телата си в двора на училището, беше прегърната и от доброволците на клуб "Усмивка". Освен, че се включиха активно в агитацията, те участваха масово и в реализацията на написването на думата "Обич". Идеята беше подкрепена и от ръководството и от по-голямата част от учителите. Това още повече мотивира учениците. Така петък - 30.11. цялото училище пожълтя  от жълти ученици,

Какво?

Отново участваме в инициатива, организирана този път от Училищен парламент. В знак на толерантност, членовете на Училищния парламент са решили всеки петък всички да се обличат в един и същ цвят дрехи или да имат поне аксесоар от този цвят. Включилите се в инициативата ще излизат голямото междучасие в двора на училището и ще изписват с телата си една дума на толерантност. Доброволците от нашия клуб прегърнаха идеята и първи се отзоваха и се включиха в агитацията на останалите ученици. Идеята беше прегърната и от ръководството на училището и в седмичния план като точка се вписваше "Дрескод ...." Първият петък този дрескод беше жълт цвят.

Кога?

30.11. -от  8.00  до 13.00 часа.

Къде?

СУ "Васил Левски".

Нужна екипировка?

Жълти дрехи и аксесоари.

Защо?

Всяка година отбелязване Ден на розовата фланелка в знак на толерантност. Но един път в годината. Защо пък да не си направим такъв ден всяка седмица. Нима нямаме нужда от толерантност всеки ден! Така, че участвай и ти!  Потърси дреха или аксесоар с определения за цвят на деня. Облечи я, ела в училище с нея и стой така до края на часовете! Лесно е.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с Мария П. - координатор.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!