Включи се в "Часът на Земята". Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Включи се в "Часът на Земята". Загаси светлините, отвори очи за планетата!

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 26 март 2021 до 27 март 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

На 27 март точно в 20:30 часа показахме своята  съпричастност към проблемите на планетата като изгасихме светлините в домовете си.   Подарихме 60 минути на планетата, с които  показахме уважението и отговорността си към нея. Включихме се в инициативата като проведохме беседа, изключихме осветлението, направихме фенери и свещници, гледахме звездите, разговаряхме за природата и това, как да я опазим. Присъединихме нашите семейства и приятели. Отделихме време, в което не само  спестихме електроенергия, но и посяхме семена в умовете на нашите деца да са отговорни в отношението си към планетата Земя.

Какво?

На 27 март точно в 20:30 часа милиони хора по света показват своята съпричастност към проблемите на планетата като изгасят светлините в домовете си.  Ние от клуб деца с големи сърца призоваваме включи се и ти, където и да си!  Нека подарим 60 минути на планетата, с които да покажем уважението и отговорността си към нея. 

Кога?

На 27 март 2021 г. 20:30 часа.

Къде?

Всеки може да се включи от мястото, на което се намира.

Нужна екипировка?

Ето какво можете да направите, за да се включите:

1. Изключете осветлението между 20:30 и 21:30 маса;

2. Направете фенери или свещници;

3. Вечеряйте на  свещи;

4. Разговаряйте за природата, животните, замърсяването и как бихме могли да сме полезни;

5. Гледайте звездите.Защо?

Нека се включим, защото нашето бъдеще е свързано с това на Земята. Това, което причиняваме  на природата, причиняваме на себе си и на поколенията след нас. Планетата Земя е твоя. ПАЗИ Я! 

Не е важно колко електроенергия ще спестим на този ден, а какви семена ще посеем в умовете на децата си за благото на нашата планета!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Може да направите снимки и да ги изпратите на имейл asia16@abv.bg


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!