Включи се в ателие за комикси

Включи се в ателие за комикси

Клуб "Библиотека на доброто", ОУ "Добри Чинтулов", Варна
Мисията е на 7 April 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволците от клуб "Библиотека на доброто" участваха в "Комикс ателие" с Елена Владова. Учениците създадоха своите първи комикси и се включиха в конкурс на тема "Крайморска среща". Техните творби ще бъдат публикувани във вестник.

Какво?

Доброволците от клуб "Библиотека на доброто" ще се включат в ателия за комикси заедно с автора Елена Владова. Елена Владова работи като журналист в областта на културата и преводач от/на френски език. Сертифициран Монтесори педагог. Удостоявана е с награди за журналистика в областта на културата. Завършила е курс „Автор на комикси“ към Център за дистанционно обучение Брюксел, част от Ondernemersschool, Нидерландия.

Учениците ще се включат в занятието и ще създадат своите първи комикси. 

Кога?

07.04. от 12:00 ч. до 14:00 ч.

Къде?

 В ОУ "Добри Чинтулов".

Нужна екипировка?

Материалите са осигурени.

Защо?

Ателиетата са предназначени за всички, които иска да научат повече за комиксите, за спецификите на това изкуство, за най-големите школи и автори, да се запознаят с известни герои. Акцент са историята и работата на най-утвърдените имена в областта на документалния комикс. Ателиетата имат творчески и образователен характер. Целта е създаването на собствени комикси. 

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Информация може да намерите на място в училищната библиотека или на имейл: bibliochintulov@abv.bg

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!