Включи се в акция "Великден без отпадъци"

Включи се в акция "Великден без отпадъци"

Клуб "Деца с големи сърца", СУ "Алеко Константинов", Луковит
Мисията е от 15 април 2021 до 30 април 2021
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

В навечерието на Великденските празници, отново повдигаме темата за важността на рециклирането. Това беше един прекрасен повод да покажем заедно на децата, че магията на празника се крие в творчеството и в това сам да създадеш украса или подарък! Всички ние се включихме като събрахме стари и непотребни кашони, които ежедневно изхвърляме. С  помощта на шаблони ги  изрязахме във формата на яйце. Готовите яйца оцветихме  и продупчихме с различни форми като дупчиците запълнихме с цветя. Смятаме, че от това, което всички наричат отпадъци, ние успяхме да сътворим неповторима изненада на близките ни.


Какво?

С наближаването на Великденските празници, отново повдигаме темата за важността на рециклирането. Това е един прекрасен повод да покажем заедно на децата, че магията на празника се крие в творчеството и в това сам да създадеш украса или подарък! Може да се включите, като изработите оригинални поздравителни картички от картон, опаковъчна хартия, плат, панделки, конци, копчета и лепило и по този начин създадат неповторима изненада и празнично настроение за близките си.

 

Кога?

Oт 15 до 30 април.

Къде?

в СУ "Алеко Константинов" - гр. Луковит.

Нужна екипировка?

Може да донесете картон, плат, конци, копчета.

Защо?

В навечерието на Великден може по един красив начин да превърнем отпадъците в украса. Не е нужно много, само малко старание, вдъхновение и материали, които много хора биха изхвърлили. Бъдещето на планетата е в нашите ръце. Ето защо може да използваме този хубав празник и да превърнем отпадъците в нещо полезно и красиво.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Можете да се свържете с Ася Найденова или Цветанка Лазарова.


Спечелете Купата

Спечелете Купата

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!