Включи се в акция "Розова фланелка за всеки ученик" по случай Деня за борба с училищния тормоз

Включи се в акция "Розова фланелка за всеки ученик" по случай Деня за борба с училищния тормоз

Клуб "Чавдарче 21", ОУ "Св.Св. Кирил и Методий", с.Чавдар
Мисията е на 28 February 2024
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Доброволци изработиха флаери, които разпространиха сред учениците от начален етап. Достигайки до родителите, тези флаери ще предизвикат разговор за насилието, агресията и тормоза и вкъщи. Превенцията в училище е ежедневна, но все пак най-важните за нас неща споделяме с близките си хора, от тях черпим опит, те са нашият пример. Точно такава е целта на флаера - да насърчи общуването между родители и деца, родителите да дадат насоки (според тяхната гледна точка) за справяне с тормоза в училище и не само.


Освен това доброволци от 3 и 4 клас изработиха стикери във формата на "розова  фланелка"- символа на борбата с училищния тормоз и ги раздаваха на всеки ученик и учител, който изяви желание да подкрепи световната инициатива "Не на тормоза".

Дрескодът на 28.02, разбира се, беше розово.

Какво?

Обявяваме училищен дрескод за 28.02. -  розово! Подготвяме и още няколко дейности посветени на Световния ден за борба с училищния тормоз.
1. Ще изработим стикери във формата на розова фланелка, които ще раздадем на всеки ученик и учител желаещ да подкрепи инициативата "Не на училищния тормоз". 
2. Освен това подготвихме флаери за учениците от начален етап и техните родители. Флаерът ще провокира обсъждане на темата за агресията и вкъщи. Задали сме и креативна задача за съвместно изпълнение от учениците и техните родители.

Кога?

от 26.02. до 28.02. разпространяваме флаери с задача за общо изпълнение от ученик и родител

На 28.02. разпространяваме стикери във формата на розова фланелка.

Обявяваме и розов дрескод за 28.02.

Къде?

от 26.02. до 28.02.

Нужна екипировка?

Цветни листове, принтер, ножици.

Защо?

За да се противопоставим на едно от най-големите предизвикателства пред учениците - борбата с агресията, насилието и дискриминацията в училище.

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Организирайте подобна дейност.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!