Включи се в акция "Последвай колибрито" по случай Световния ден на водата

Включи се в акция "Последвай колибрито" по случай Световния ден на водата

Клуб "Добросторници", СУ "Неофит Бозвели", Варна
Мисията е от 20 March 2023 до 22 March 2023
ПРИКЛЮЧИЛА

Как премина мисията?

Разказваме за акция „Последвай колибрито“ по повод Световния ден на водата...

С редица прояви протече отбелязването на Световен ден на водата 2023 в нашето училище. Интерес и ангажираност в тази връзка проявиха както учителите на най-малките ни доброволци от група „Теменужка“, така и учители и ученици от по-горните ни класове.

С помощта на госпожа Бъчварова подготвихме презентация, базирана на информация от сайта на Световен ден на водата, която бе изпратена на УС. Те решиха да подкрепят мисията ни и организираха съвместна творческа работилница “Последвай колибрито“ като преди това подготвиха афиш с информация, която бе изпратена до всички класни ръководители, заедно с презентацията.

Организирани бяха беседи за недостига на вода по света, замърсяването на водните басейни и какви действия можем да предприемем ние, за да пестим вода и да не замърсяваме водите.

В часовете по ЗИ изработихме информационен постер с начини за пестене на вода и поучителната история за колибрито, което гаси пожар и прави, каквото може за решаването на проблема, а на 21 март бе реализирана и работилницата. С изработените оригами украсихме ключови места в училището.

А ето какво какво ни разказаха от Детския център и прогимназиален етап: Разказ от госпожа Димова и госпожа Камарадова: “Децата от група "Теменужка" се включиха активно в отбелязването на Световния ден на водата. В няколко поредни дни ги запознахме с жизненоважното значение на водата за хората. Оцветиха работни листове с начините за пестене на водата и изработиха плакат с послание "Използвайте водата отговорно". Малките герои с интерес изслушаха приказката с поука "Полетът на птичката колибри" и получиха подарък от своите по-големи приятели от Клуба – оригами.“

Разказ от Илияна Колева – учител по Природни науки: „Във връзка с честването на Световния ден на водата, учениците от петите класове в часовете по "Човекът и природата" ни разказаха как те и техните семейства пестят така нужната ни питейна вода. 🥤🧊🚿🧽 Представиха ни и накратко как функционират градските пречиствателни станции и изготвиха информационни табла. ♻️🚰С това нашите ученици показаха съпричастност към каузата, на която е посветен този ден. “

Призива, който отправяме към всички е: „Последвай колибрито! Бъди промяната, която искаш да видиш в света!“


Какво?

По случай Световния ден на водата ще организираме беседи със своите съученици за начините за пестене на вода, като по този начин ще повишим информираността си за справяне с един от глобалните проблеми, а именно изчерпването на водните запаси и какво можем да направим ние. Ще изработим информационен постер и оригами-колибри, с които да украсим класните стаи. Защо Колибри ли? Ще научите ако последвате линка: https://www.unwater.org/bethechange/


Кога?

20.03 - 22.03.2023 г.

Къде?

В СУ "Неофит Бозвели".

Нужна екипировка?

Всичко необходимо е осигурено!

Защо?

Бъди съпричастен! Действай!

Последвай колибрито,

което прави каквото може, за да помогне!

Как да се включат герои, които не са част от клуба?

Свържи се с координаторите.

Включете се в състезанието

Включете се в състезанието

Направете доброволчески клуб заедно с твоите съученици, организирайте различни инициативи и трупайте точки. В края на учебната година клубът с най-много точки грабва Купата на героите!